eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megerősítette az Opus Global stabil kibocsátói minősítését a Scope Ratings

A független nemzetközi hitelminősítő felülvizsgálati eljárásában megtartotta a kibocsátott Opus kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb BBB- besorolást, a társaságra pedig a BB stabil kibocsátói minősítést.

Az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé, hogy a független, Európa tőkepiaci vállalatait elemző hitelminősítő indoklása szerint a csoport erőteljesen megnövekedett, amit a rendszeres bevételtermelő képességének fejlődése is alátámaszt.

A Scope Ratings felülvizsgálata szerint az Opus csoport költségfedezete továbbra is messze megfelel a minősítésekkel szemben támasztott követelményeknek. A holding diverzifikáltsága okán továbbra is kellően képes ellenállni az olyan makrogazdasági visszaeséseknek, mint amelyet például a koronavírus-válság váltott ki. Kivételt jelent a turisztikai szegmensbe tartozó Hunguest Hotels, de a társaság szerint a szállodalánc tevékenységének belföldi koncentráltsága miatt okozhat még pozitív meglepetést az eredményei tekintetében.

A holdingot ért koronavírus okozta hatások nem tűnnek jelentőségteljesnek, mivel a másik három divízió (ipar és energetika, mezőgazdaság, vagyonkezelés) nem ciklikus, és a hosszú távú tendenciák irányítják - írta a Scope indoklásában.

Dzsubák Attila, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója a bejelentésről szólva a cég közleménye szerint úgy fogalmazott: "rendkívül jelentős mérföldkő a tőzsdei társaság életében a stabil kibocsátói minősítés megőrzése, hiszen megerősít bennünket a stratégiai irányokban". Kiemelte, hogy a minősítő is úgy értékeli: a cég legtöbb leányvállalata jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, ugyanakkor a portfólió diverzifikáltságának köszönhetően kevésbé kitett, ezáltal válságállóbb.

Az Opus Global Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír szerdán 255 forinton zárt, 0,78 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 129,2 forint, a legmagasabb pedig 398 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×