eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Új vezérigazgató a Keler Zrt. élén

A korábbi vezérigazgató-helyettest léptették elő 2020. július 31-étől.

Az igazgatóság 2020. július 31-ével Demkó-Szekeres Zsoltot nevezte ki a KELER Zrt. vezérigazgatói pozíciójára - adta hírül a Magyar Nemzeti Bank és a BÉT tulajdonában lévő társaság. A KELER egyébként a magyar tőkepiac egyedüli központi értéktáraként a magyar értékpapírok kibocsátásának, az értékpapír tranzakciók kiegyenlítésének központi háttérintézménye.

Kinevezése előtt a szakember vezérigazgatóhelyettesként és banküzemi igazgatóként dolgozott a cégnél 2019-től. Ez idő alatt kulcsszerepet játszott a KELER CSDR engedélyezési folyamata első mérföldkövének, a Teljességi nyilatkozatnak a megszerzésében, valamint az SRD megfelelést biztosító zöldmezős rendszerfejlesztés vezetésében.

Demkó-Szekeres Zsolt vezérigazgatóként a legfőbb céljának tekinti, hogy a társaság ügyfeleivel közösen sikerre vigye a KELER szolgáltatásfejlesztési programját, ezzel is biztosítva, hogy partnereik egy megújult központi infrastruktúra elégedett ügyfelei legyenek. Emellett elkötelezett, hogy a KELER Zrt. minden támogatást megadjon a KELER KSZF Zrt. settlement banki modellváltásához, garantálva, hogy a társaság 2021-ben már egy CSDR szerint engedélyezett központi értéktárként működjön. A KELER KSZF a legmagasabb európai követelményeknek megfelelve klíringházként a Budapesti Értéktőzsde, az MTS Hungary állampapír kereskedelmi piac, a CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac, és a magyar kiegyenlítő gázpiac számára nyújt klíringszolgáltatásokat, valamint a HUPX magyarországi szervezett villamosenergia-piacon, a német, a francia, a cseh és a szerb energia piacon, és az osztrák gázpiacon nyújt általános klíringtagi szolgáltatásokat.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×