INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 26. szombat
Jusztina, Pál

keler zrt.

vezérigazgató

demkó-szekeres zsolt

Új vezérigazgató a Keler Zrt. élén

Infostart

A korábbi vezérigazgató-helyettest léptették elő 2020. július 31-étől.

Az igazgatóság 2020. július 31-ével Demkó-Szekeres Zsoltot nevezte ki a KELER Zrt. vezérigazgatói pozíciójára - adta hírül a Magyar Nemzeti Bank és a BÉT tulajdonában lévő társaság. A KELER egyébként a magyar tőkepiac egyedüli központi értéktáraként a magyar értékpapírok kibocsátásának, az értékpapír tranzakciók kiegyenlítésének központi háttérintézménye.

Kinevezése előtt a szakember vezérigazgatóhelyettesként és banküzemi igazgatóként dolgozott a cégnél 2019-től. Ez idő alatt kulcsszerepet játszott a KELER CSDR engedélyezési folyamata első mérföldkövének, a Teljességi nyilatkozatnak a megszerzésében, valamint az SRD megfelelést biztosító zöldmezős rendszerfejlesztés vezetésében.

Demkó-Szekeres Zsolt vezérigazgatóként a legfőbb céljának tekinti, hogy a társaság ügyfeleivel közösen sikerre vigye a KELER szolgáltatásfejlesztési programját, ezzel is biztosítva, hogy partnereik egy megújult központi infrastruktúra elégedett ügyfelei legyenek. Emellett elkötelezett, hogy a KELER Zrt. minden támogatást megadjon a KELER KSZF Zrt. settlement banki modellváltásához, garantálva, hogy a társaság 2021-ben már egy CSDR szerint engedélyezett központi értéktárként működjön. A KELER KSZF a legmagasabb európai követelményeknek megfelelve klíringházként a Budapesti Értéktőzsde, az MTS Hungary állampapír kereskedelmi piac, a CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac, és a magyar kiegyenlítő gázpiac számára nyújt klíringszolgáltatásokat, valamint a HUPX magyarországi szervezett villamosenergia-piacon, a német, a francia, a cseh és a szerb energia piacon, és az osztrák gázpiacon nyújt általános klíringtagi szolgáltatásokat.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018