INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

koronavírus

vakcina

wall street

A Wall Street utcatáblája a New York-i Értéktőzsde közelében 2020. június 15-én, a koronavírus-járvány idején. A New York-i Értéktőzsde irányadó mutatói ezen a napon emelkedéssel zártak. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 169,17 ponttal, 0,66 százalékkal 25 ezer 774,71 pontra emelkedett.

Tőzsdeguru: közelebb van a koronavírus-vakcina, mint gondolnánk

Infostart

Pozitív meglepetésre számít Jeremy Siegel, a Wharton Egyetem professzora, szerinte már az ősszel olthatnak.

"Közelebb lehet a koronavírus-vakcina, mint azt a piacok gondolják. Gyakorlatilag nem volt visszalépés a vakcinafejlesztés folyamatában és véleményem szerint lehetnek pozitív meglepetések" – mondta a Wharton Egyetem professzora, Jeremy Siegel a CNBC-nek. Szerinte a magas kockázatú személyeknek már az ősz végén vagy a tél elején elérhető lehet a vakcina.

A Portfolio összefoglalója szerint a tőzsdei szakértő reményét fejezte ki, hogy az USA déli államaiban a fertőzés a csúcspontjához érkezhetett, és az újranyitást csak átmenetileg kellett felfüggeszteni. A következő két hétben ha csökken a ráta, az nagyon kedvező hír lesz a részvénypiacoknak, különösen azoknak a papíroknak, amelyek nagyban függenek a gazdaság újranyitásától – véli Siegel.

A Wall Street-i guruk közül Siegel az elsők között figyelmeztette a befektetőket a koronavírus potenciális részvénypiaci hatásaira. Régóta optimista volt, de februárban megváltoztatta a véleményét, és közölte, hogy súlyos, egyéves sokkot vár, amit azután jelentős visszapattanás követhet. Akkor azt jósolta, hogy az S&P 500 index 3200-3300 pont körül lehet az év végére. Jelenleg 3197 ponton áll. Most úgy véli, hogy jó hírek jönnek majd a vakcináról, ami tovább hajthatja felfelé a piacokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018