INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

máv

közbeszerzés

fejlesztés

A MÁV-Start Zrt. első húsz új generációs InterCity-kocsijának egyike a szolnoki Vasúti Járműjavítási Telephelyen 2019. július 30-án. A sajátgyártású, nemzetközi forgalomra is alkalmas járművek 200 kilométer per órás sebességgel tudnak közlekedni a pályán.

Légkondis hálókocsikat venne a MÁV

Infostart / MTI

Rapid, ám nyílt közbeszerzést írt ki a vasúttársaság 22 használt, ám légkondicionált hálókocsi beszerzésére. Július 20-ig várják az ajánlatokat.

Gyorsított, nyílt közbeszerzési eljárást írt ki 22 használt, légkondicionált hálókocsi beszerzésére a MÁV-Start Zrt. - írta az MTI a vasúttársaság közleménye alapján. Az ajánlatokat július 20-áig lehet beadni. A fejlesztést a vasúttársaság saját forrásból finanszírozza, a beszerzést pedig az indokolja, hogy a jelenlegi 33 darabos saját hálókocsi állománya csak korlátozottan alkalmazható nemzetközi járatokon, a beszerzés révén viszont új vonatok indulhatnak és bővülhet a meglévő áratok kapacitása is.

A társaság tervei szerint az új hálókocsik az Erdélybe közlekedő Corona éjszakai vonaton, V4 országokba és külön kocsiként nyugat-európai célpontok felé, valamint az Adriai-tengeri hálózat vonatain közlekedhetnek majd.

A kiírás szerint valamennyi, normál nyomtávú (1435 milliméter), légkondicionált, zárt rendszerű mosdókkal ellátott hálókocsiban lennie kell két kerekesszékes helynek is, legalább kétszemélyes fülkékben.

A beszerzendő vagonok engedélyezett sebességét óránként 200 kilométerben szabta meg a társaság, és fontos számukra az is, hogy alkalmasak legyenek nemzetközi forgalomban való közlekedésre és a többfeszültségű energiaellátás (1000V 16,7Hz/1500V 50Hz) követelményeit teljesíteniük kell. További paraméter a tárcsás rendszerű fékrendszer, a megfelelő kiegészítő mágneses fékberendezés, és a folyamatos alkatrészellátottság.

A tervek szerint az év végig érkező 22 jármű közül legalább 15-nek idén december 15-ig érvényes fővizsgával kell rendelkeznie, amelyek eredményes közbeszerzési eljárás esetén, a téli menetrend kezdetén állhatnak forgalomba.

Nyitókép: MTI/Mészáros János
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018