eur:
393.84
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A MÁV-Start Zrt. első húsz új generációs InterCity-kocsijának egyike a szolnoki Vasúti Járműjavítási Telephelyen 2019. július 30-án. A sajátgyártású, nemzetközi forgalomra is alkalmas járművek 200 kilométer per órás sebességgel tudnak közlekedni a pályán.
Nyitókép: MTI/Mészáros János

Légkondis hálókocsikat venne a MÁV

Rapid, ám nyílt közbeszerzést írt ki a vasúttársaság 22 használt, ám légkondicionált hálókocsi beszerzésére. Július 20-ig várják az ajánlatokat.

Gyorsított, nyílt közbeszerzési eljárást írt ki 22 használt, légkondicionált hálókocsi beszerzésére a MÁV-Start Zrt. - írta az MTI a vasúttársaság közleménye alapján. Az ajánlatokat július 20-áig lehet beadni. A fejlesztést a vasúttársaság saját forrásból finanszírozza, a beszerzést pedig az indokolja, hogy a jelenlegi 33 darabos saját hálókocsi állománya csak korlátozottan alkalmazható nemzetközi járatokon, a beszerzés révén viszont új vonatok indulhatnak és bővülhet a meglévő áratok kapacitása is.

A társaság tervei szerint az új hálókocsik az Erdélybe közlekedő Corona éjszakai vonaton, V4 országokba és külön kocsiként nyugat-európai célpontok felé, valamint az Adriai-tengeri hálózat vonatain közlekedhetnek majd.

A kiírás szerint valamennyi, normál nyomtávú (1435 milliméter), légkondicionált, zárt rendszerű mosdókkal ellátott hálókocsiban lennie kell két kerekesszékes helynek is, legalább kétszemélyes fülkékben.

A beszerzendő vagonok engedélyezett sebességét óránként 200 kilométerben szabta meg a társaság, és fontos számukra az is, hogy alkalmasak legyenek nemzetközi forgalomban való közlekedésre és a többfeszültségű energiaellátás (1000V 16,7Hz/1500V 50Hz) követelményeit teljesíteniük kell. További paraméter a tárcsás rendszerű fékrendszer, a megfelelő kiegészítő mágneses fékberendezés, és a folyamatos alkatrészellátottság.

A tervek szerint az év végig érkező 22 jármű közül legalább 15-nek idén december 15-ig érvényes fővizsgával kell rendelkeznie, amelyek eredményes közbeszerzési eljárás esetén, a téli menetrend kezdetén állhatnak forgalomba.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×