INFORÁDIÓ 
2021. január 18. hétfő
Piroska

légibázis

marcali

készenléti rendőrség

A Balatonnál landolhat az első saját légibázis

A Balatonnál landolhat az első saját légibázis

Infostart

Összesen kilenc új légibázis létesül hamarosan országszerte, amelyek közül a délnyugat-balatoni marcali lehet az első, a város ugyanis ingyenesen egy hektáros területet adott a Készenléti Rendőrségnek erre a célra.

A légimentés még korábban egy kormányrendelet értelmében került át a Készenléti Rendőrséghez. A mentőhelikopterek állomásait 80 kilométer sugarú körönként létesítik, ugyanis jelenleg kevés van a vásárolt légijárművekhez

Ehhez a számításhoz Marcali tökéletesen illeszkedik – mondta el a Somogyi Hírlapnak Sütő László, Marcali polgármestere, aki a megyei portálnak arról is beszámolt, hogy a telkek közül, amelyeket megnéztek, az új ipari parkban lévő, kenyérgyár mögötti terület tűnt a legjobbnak. A telket hamarosan közművesítik, a tervezési folyamat elindult, a szakemberek már bejárták a területet.

Először 2011-ben került elő a helikopterbázis gondolata, ám tíz év alatt nem vált valóra a terv. Most úgy tűnik, 2021-re mégis elkészülhet a marcali légibázis. A mentőhelikopterek beszerzéséről a kormány korábban döntött, 2020. január 1-től pedig a Készenléti Rendőrség garantálja a betegellátás folyamatosságát. A mentési munkát a Légimentő Nonprofit Kft. végzi, az egészségügyi szakmai munkát az Országos Mentőszolgálat látja el.

Mivel állandó kiszolgáló személyzetre lesz szükség a marcali légibázison, az remélhetőleg új munkahelyeket is jelent az észak-somogyi város lakói számára. A somogyi sérültekhez a legközelebb lévő állami légibázisról, Balatonfüredről indultak el a helikopterek. A Veszprém megyei bázishoz hasonló működik még Szentesen és Budaörsön.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018