eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Vendéglátás: "mindenki nagyon fog örülni idén, ha vendéget lát"

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke ígéri, nagyon oda fognak figyelni idén a szállodai szobát vagy épp éttermi asztalt foglaló vendégekre.

Rövidtávra, a következő hétvégékre foglal szállást az utazni vágyók többsége - mondta az InfoRádiónak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki szerint bár kisebb lesz a forgalom a korábbi években tapasztaltnál, mégsem drágítanak jelentősen szolgáltatásaikon a szálláshelyek.

"Azt lehet látni az első egy-két hét tapasztalata alapján, hogy rövidebb távra foglalnak az emberek, de úgy néz ki, jönnek is be a foglalások" - osztotta meg friss tapasztalatait Flesch Tamás, aki abban bízik,

a belföldi turizmusban egészen elfogadható lesz az idény,

de nem olyan, mint a tavalyi, ám a Balatonon még kisebb pozitív meglepetés is bekövetkezhet.

Kijelentette, aki jókor foglal, olcsón foglal, a tavalyi árak körüli színvonalra kell számítani, persze a kiemelt, nyári hétvégék sokat érnek a szállásadóknál, vendéglátóknál is, akiknek a járványhelyzet sok pluszköltséget okoz a korlátozások és az óvintézkedések miatt is.

A legnépszerűbb célpontok között említette

Siófokot, Balatonfüredet, Hévízt, Hajdúszoboszlót, Egert és a kisebb, hegyi apartmanokat.

Az éttermi árlapokkal kapcsolatban Flesch Tamás szerint nehéz előre jelezni bármit is, mivel

  • nem lehet tudni, kik tudnak kinyitni egyáltalán
  • bizonytalan, mit okoz az élelmiszerár-emelkedés.

Nagy elmozgást azonban e téren sem vár, "mindenki nagyon fog örülni, ha vendéget lát, és nagyon oda fog rá figyelni" - ígéri a szakember.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×