eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre lezárt szabadstrand Balatonfenyvesen a kijárási korlátozás idején, 2020. április 19-én. A háttérben a Badacsony.
Nyitókép: MTI/Varga György

Készülnek, de félnek is a balatoni strandok

Nem mindegyik üzemeltető tart szükségesnek létszámkorlátot, a távolságtartást pedig különböző módszerekkel tartatják be.

A járvány nem múlt el, ezért az idei balatoni szezon is különleges lesz, bár szakértők abban reménykednek, amennyi külföldi turista elmarad, idén annyi, külföldi nyaralásról lemondó magyar pótolja - természetesen a távolsági és egyéb szabályokat betartva.

Érdekes lesz az is, mi lesz a strandokon - erről készített összeállítást a LikeBalaton.hu portál.

Siófok

A siófoki strandok üzemeltetője egyenpólós járőrökkel tartatja be a szabályokat, de csak a fizetős strandokon. Az ő bevetésük a koronavírustól függetlenül is esedékes lett volna. Büntetni azonban nem büntethetnek, csak figyelmeztetni fognak. Lesz természetesen létszámkorlát is, mivel 16 négyzetméternek jutnia kell egy emberre. A pénztáraknál jelölik a biztonságos védőtávolságot, fertőtlenítőket helyeztek el, a vízbe jutási lehetőséget pedig 40 százalékkal megnövelték. A lépcsőkorlátokat félóránként fertőtlenítik, a mosdókat, öltözőket óránként.

Balatonföldvár

A földvári strandok területe igen nagy, összesen 40 ezer négyzetméter áll rendelkezésre, annyi embert tudnak fogadni, mint egy átlagos nyári hétköznapon.

Balatonszárszó, ígérik, mindent betartanak, Balatonbogláron köztereseket is bevetnek a strandokon, Zalakaroson pedig a másfél méter betartásán, a készpénzmentességen és a fertőtlenítésen lesz a legnagyobb hangsúly, és a medencehasználat előtt és után alapos zuhanyzás kötelező, ahogy papucs használata is.

Szigliget fizetős strandja tavalyig esténként szabaddá vált, idén azonban ez nem lehetséges, de reggel 5 és 7 között be lehet menni úszni, 9-kor pedig nyit a strand - egy időben 1125 fő számára. Heti és havi belépőjegyeket nem árulnak, a biztonságos védőtávolság itt 2 méter lesz. Révfülöpön viszont lesznek bérletek, a bérletesek belépése ráadásul automatikus lesz. Létszámkorlát várhatóan nem szükséges, mert nagyok a strandok. Csopakon sem lesz létszámkorlát, de már előre félnek a bevételkieséstől így is.

Balatonfüreden a biztonsági őrök és a vízimentők feladatköre bővül, nyitás június közepén.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×