eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az M6-os autópálya B jelzésű alagútja Bátaszék közelében 2018. május 13-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Kiderült, mikortól lesz érdemes az M6-oson Horvátországba menni

150 kilométerrel rövidül az út egy sztrádaszakasz megépülésével, ennek irányába történik fontos lépés a magyar határtól.

Megkezdődik a horvátországi Eszéket a magyar határral (Pélmonostor) összekötő autópálya-szakasz építése, ez lesz az M6-os magyar sztráda déli folytatása - olvasható a Magyar Nemzetben.

A létesülő szakasz része lesz egy olyan pályának, amely segítségével 150 kilométerrel rövidül a Budapest-Ploce (dalmát tengerpart) utazás.

Az úgynevezett 5C korridor horvátországi szakaszának építéseként létesülő sztráda 17,5 kilométer hosszú lesz, 21 milliárd forintnyi kunába kerül, az unió is támogatja és 2023-ig kell megépülnie.

A horvát (dalmát) tengerpartra igyekvő magyarok eddig az M7-est vették igénybe, jelentős kitérővel, a Budapest–Ploče távolság Zágráb felé 846 kilométer volt, ugyanez az M6-oson Eszék, Szarajevó felé, a tervezett nyomvonalon 702 kilométer.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×