eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A balatoni évadnyitó vitorlásverseny Balatonfürednél 2019. május 10-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Felbőgtek a munkagépek, épül a luxushotel a Balatonnál

A balatonfüredi kikötő területén az üzemeltető vállalat többségi tulajdonosaként az Appeninn Nyrt. széles körű kikötő- és szállodafejlesztést tervez.

A társaság célja, az év elején közzétett, frissített stratégiájával összhangban, hogy a kikötő, illetve a hozzá tartozó majdani szállodakomplexum tovább növelje a térség turisztikai vonzerejét - írja a Portfolio.
A fejlesztés a kikötő teljeskörű felújítását, illetve Balatonfüred központjának beépítetlen területén egy prémium kategóriás szállodakomplexum felépítését foglalja magába. Az Appeninn Nyrt. 2020 januárjában vált a balatonfüredi kikötő többségi tulajdonosává, miután 76 százalékos üzletrészt szerzett a kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft.-ben.

A szálloda építési munkálatai a mélyépítéssel kezdődtek meg. Az Appeninn Nyrt. tervei szerint a készülő négycsillagos komplexum több mint 100 szobával rendelkezik majd, emellett a kikötőhöz hasonlóan nem csak szezonális, hanem egész éves nyitvatartás mellett fog üzemelni, megfelelve ezzel napjaink üdülési igényeinek.

A mintegy 170 vitorlásnak helyet biztosító kikötő teljes körű fejlesztésével és a móló átalakításával nem csak az általános, mindennapi funkciók biztosítása a cél: a vállalat elkötelezett amellett, hogy a felújítást követően a terület a megújuló infrastruktúrájának köszönhetően egy olyan hellyé váljon, amely még vonzóbb lesz a helyi vitorlásközösségek és vitorlásversenyek számára. A teljes fejlesztési projekt – amelyhez a Solum-Invest Kft. pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban kikötő és szálláshely fejlesztésre is – várhatóan 2023 végéig zárul le.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×