eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Tíz napja leállt a világ legnagyobb óvszergyára

Globális óvszerhiány fenyeget, miután világ legnagyobb gyártójának be kellett zárnia Malajziában. Nem sorolták az alapvető termékeket előállítók közé, amelyek engedéllyel működhetnek, noha a világ humanitárius programjait is innen látják el.

A koronavírus miatt globális óvszerhiány fenyeget, miután a malajziai Karex, a világ legnagyobb óvszergyára leállni kényszerült a helyi kormány járványvédelmi intézkedései miatt - írta a Reuters alapján a Portfolio. Minden, a világon forgalomba kerülő ötödik óvszert ez a cég állít elő, többek között a Durex, a brit egészségügy, vagy épp az ENSZ Népesedési Programja számára.

Globális óvszerhiány jöhet mindenhol, ami ijesztő lesz - mondta Goh Miah Kiat, a Karex vezetője. Hozzátéve, hogy

aggódik amiatt, hogy sok Afrikában működő humanitárius programnál a hiány akár hónapokig is eltarthat.

A térségben Malajziát sújtja leginkább a koronavírus járvány, a kormányzat által elrendelt lezárások legalább április 14-ig érvényben maradnak majd. A fő óvszergyártó országok közé tartozik Kína, ahol szintén gyárakat zártak be, valamint Thaiföld és India is. Utóbbinál épp a napokban rendeltek el országos kijárási tilalmat.

A cég fellebbezni fog, hogy bizonyos feltételek teljesítése mellett továbbra is működhessen, miután Malajzia, más alapvető termékek előállítói számára engedélyezte, hogy a munkaerejük felét használva továbbra is működjenek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×