eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Megtörheti a kézműves sörgyártást a veszélyhelyzet

Állami mentőövet kérnek a kisüzemi sörfőzdék, mivel a szektor legtöbb szereplője túlnyomórészt a jelenleg estére bezárt vendéglátáson keresztül értékesítette termékeit.

A járulékok elengedését, a bérek egy részének átvállalásával munkaerő-megtartási támogatást és a nagy sörgyárak mennyiségi korlátozó szerződéseinek felfüggesztését is kéri a kormánytól a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete - írta a Világgazdaság. Az egyesület a vendéglátóhelyek bezárásával nehéz helyzetbe került kisüzemi főzdék megmentése érdekében levelet írt a Miniszterelnökségnek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának, valamint a pénzügyi és a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportnak is.

A kézműves sörfőzdék többsége ugyanis a vendéglátáson keresztül értékesítette termékeit, sokaknál a forgalom 80-90 százaléka jött a csapolt sörből. Gyenge Zsolt, az egyesület elnöke szerint vannak olyan kisüzemek, ahonnan 30-40 embert bocsátottak el, vagy küldtek kényszerszabadságra.

A lap szerint a javaslatok között szerepel továbbá a közüzemi díjak (víz, energia) támogatása, az iparűzési adó csökkentése, a kamarai díjak felfüggesztése, a lízingdíjak átütemezése, valamint a kedvezmények lassú és fokozatos feloldása mellett az újraindítás segítése is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×