INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

koronavírus

kézműves sör

kisüzemi sörfőzés

recesszió

vendéglátás

Megtörheti a kézműves sörgyártást a veszélyhelyzet

Megtörheti a kézműves sörgyártást a veszélyhelyzet

Infostart

Állami mentőövet kérnek a kisüzemi sörfőzdék, mivel a szektor legtöbb szereplője túlnyomórészt a jelenleg estére bezárt vendéglátáson keresztül értékesítette termékeit.

A járulékok elengedését, a bérek egy részének átvállalásával munkaerő-megtartási támogatást és a nagy sörgyárak mennyiségi korlátozó szerződéseinek felfüggesztését is kéri a kormánytól a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete - írta a Világgazdaság. Az egyesület a vendéglátóhelyek bezárásával nehéz helyzetbe került kisüzemi főzdék megmentése érdekében levelet írt a Miniszterelnökségnek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának, valamint a pénzügyi és a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportnak is.

A kézműves sörfőzdék többsége ugyanis a vendéglátáson keresztül értékesítette termékeit, sokaknál a forgalom 80-90 százaléka jött a csapolt sörből. Gyenge Zsolt, az egyesület elnöke szerint vannak olyan kisüzemek, ahonnan 30-40 embert bocsátottak el, vagy küldtek kényszerszabadságra.

A lap szerint a javaslatok között szerepel továbbá a közüzemi díjak (víz, energia) támogatása, az iparűzési adó csökkentése, a kamarai díjak felfüggesztése, a lízingdíjak átütemezése, valamint a kedvezmények lassú és fokozatos feloldása mellett az újraindítás segítése is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018