eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: BvOP

E-autó helyett maszkot gyárt nagyüzemben a BYD

Pár hét alatt váltott profilt a vállalat, és állította át elektromos autógyártásról maszkkészítésre az egyik kínai üzemét.

Kína legnagyobb elektromosautó-gyárából most a világ legnagyobb orvosi maszk gyártója lett, és napi 5 millió darabot készít a BYD sencseni üzeme - írta a hvg.hu. Ez a gyár az első, ahol még februárban átállították a termelést a világszerte hiánycikknek számító orvosi maszk előállításra.

Mostanra 24 órás, három műszakos termelésben készítenek orvosi felszerelést, és napi mintegy 300 ezer üveg kézfertőtlenítő szert. Ezeket a helyi hatóságoknak, illetve a kijelölt kereskedőknek adják át, amelyek 0.35 dollárért árusítják a maszkokat darabonként.

A kapacitás nagysága miatt felmerült az export lehetősége is.

A kínai BYD, amelyek teljes neve Built Your Dream, 2018 óta termel Komáromban is: ott elektromos buszokat gyártanak. A tervek szerint, ha a magyar üzem eléri a teljes kapacitását, akkor évente négyszáz jármű készül majd benne, és 300 embernek ad munkát. A 6,2 milliárd forint értékű beruházáshoz a kormány 925 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×