eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Idén ezt figyeli nagyon a NAV

Idén is mindent megtesznek az adóelkerülők kiszűréséért.

A NAV 2020-ban fokozza az adóelkerülés feltárását, az adókijátszók ki­­szűrését, az online pénztárgé­peken, az online számlarendszeren, az automatákon, illetve az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszeren keresztül érkező valós idejű adatok felhasználásával - írta a delmagyar.hu. Az adóhatóság tájékoztatása szerint a legnagyobb figyelem a bújtatott foglalkoztatás feltárására, a munkaviszonyban történő fog­lalkoztatás kata mögé rejtésének megakadályozására irányul majd.

Emellett a NAV továbbra is figyelemmel kíséri a székhelyszolgáltatókat, valamint az e-kereskedelmet. A hagyományosan sok jogsértés mellett működő ágazatok - így az építőipari, a vendéglátó vállalkozások, a gépjármű- és alkatrész-kereskedelem, a jövedéki termékek feketepiacán tevékenykedők, valamint a zöldség- és gyümölcskereskedelem - idén is számíthatnak az adóellenőrök fokozott figyelmére. .

A NAV úgynevezett támogató eljárásokat végez – egyebek mellett – a turizmusfejlesztési hozzájárulás alanyainál, az in­­gatlan-, illetve telekértékesítésből származó jövedelmet be nem valló adózóknál, a környezetvédelmi termékdíjat nem fizetőknél.

A hivatal továbbra is előre jel­­zi honlapján az Adótraffipax rovatban, hogy mely időszakban és helyszíneken végez vizsgálatokat, tart próbavásár­lásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×