eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Gőzerővel halad az egri gyorsforgalmi építése

Közvetlen kapcsolatot kap a maklári Bosch gyár az új 2x2 sávos M25-ös gyorsforgalmi úthoz. Az új gyorsforgalmi út Eger és Andornaktály közti szakasza csaknem teljesen készen van már, és jól haladnak a Füzesabonyig tartó résszel is.

Az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös gyorsforglmi út északi, a 3-as főút kapcsolódó korrekciós szakasza elkészült és már tavaly októberben meg is kapta az ideiglenes forgalomba-helyezési engedélyt - közölte a beruházást megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. a magyarepitok.hu megkeresésére. Hozzátették, hogy az északi ütemen a főpálya szerkezete a kötőréteg szintjéig teljesen, míg a kopóréteg 90 százalékban készült el. A vízépítési feladatokkal itt szintén jól haladnak, eddig mintegy négyötödét fejezték be.

A NIF tájékoztatása szerint átépülő maklári bekötőút (251-es út) projektje is jól halad: a kötőrétegig elkészült a meglévő 2501. j. út felújítása, szerkezetkész a maklári csomópont hídja, és a Bosch-gyár körforgalmát is hamarosan átadják.

Az M3-ashoz közeli 7 kilométeren már a kopóréteg kerül a helyére. A szakasz hídjai és más műtárgyai is szerkezetkészek, itt már a füvesítés és a cserjeültetés munkái is elkezdődtek.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×