eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatón ismerteti a kormány új családpolitikai intézkedéseit az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. február 11-én. Július elsejétől lehet igényelni a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kamattámogatott hitelét használt lakás vásárlásához és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását is, valamint a július elseje után született gyerekek után igényelhető a gyerekvállalási támogatás.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Jelentős változások a legbefolyásosabb magyar nők idei listáján

Főleg a közéletben rendeződött át az elmúlt évben a legbefolyásosabb magyar nők listája a Forbes idei összeállítása szerint: Novák Katalan családügyi államtitkár vette át Bártfai-Máger Andrea tavalyi első helyét. Az üzleti és média szekcióban kevesebb volt a változás.

Az idén Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkárt, a Fidesz alelnökét választotta legbefolyásosabb magyar nőnek a Forbes magazin évente megjelenő 50 fős összeállítása közélet kategóriájában. Az államtitkár Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli minisztert váltotta a dobogó legfelső fokán. A lap újságírói a második helyre Orbán Ráhelt, a miniszterelnök lányát sorolták, a turizmus és a divat területén érezhető informális befolyása miatt. Édesanyja, Lévai Anikó is állandó szereplője a 10 fős listának, idén a hatodik helyen végzett. A magyar közélet harmadik legbefolyásosabb nőjének pedig Varga Judit igazságügyi minisztert választották.

A hetedik helyen Dobrev Klára (EP-képviselő, Gyurcsány Ferenc felesége), a nyolcadikon Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes tűnt fel. Kikerült viszont a legbefolyásosabbak listájáról Handó Tünde, aki korábban az Országos Bírósági Hivatal elnöke volt, majd alkotmánybíróvá választották.

Az üzleti kategória élén már második éve Hegedűs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója áll, őt követi Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, és Heiszler Gabriella, a Spar ügyvezető igazgatója. Először szerepel, és mindjárt a negyedik helyen Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. igazgatósági elnöke. Ugyancsak új szereplőként rögtön a 20 fős lista hetedik helyén végzett Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának elnöke. Őt követi szintén új névként Walter Katalin, a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH), vezérigazgatója, és ugyancsak frissen került a listára a 12. helyen feltűnő Ungár Anna, Schmidt Mária lánya, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsi elnöke és résztulajdonosa.

A kultúra területén Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatóját ítélték a legbefolyásosabb szereplőnek, aki a három éve az élen szereplő Havasi Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap korábbi igazgatójának helyét vette át. A második helyre Spengler Katalin műgyűjtőt, a harmadikra Kováts Adélt, a Radnóti Színház igazgatóját sorolták. A kulturális szegmensben új szereplő a listán a kilencedik helyre rangsorolt Mécs Mónika, aki producere volt a Testről és lélekről, az Oscar tízes listájáig jutott Akik maradtak és a Feleségem története című filmeknek is – írja a Forbes.

A médián belül idén is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett az első. Mögötte Halkó Gabriella, a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója a második, a harmadik pedig D. Tóth Kriszta, a WMN alapító tulajdonosa.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×