eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Wikipédia/jetphotos.com/Pedro Aragao

A csőd szélére került a Malév egykori kérője

Egyre közelebb kerül az államosítás a kínai cégnél.

A koronavírus miatti gazdasági visszaesés, a külföldi és belföldi járatok tömeges törlése lehet az utolsó szög a likviditási gondjai miatt egyre nagyobb bajban lévő Hainan Airlinesnak. Emlékezetes, a kínai légitársaság Európában szeretett volna terjeszkedni, erről tárgyaltak is a magyar kormányzattal, de 2011-ben végleg megszakadtak a tárgyalások.

A HNA-csoport – amely Kína kevés, nem állami légitársaságainak egyikét üzemelteti, és részesedéssel rendelkezik több másikban is, ám évek óta gazdálkodási nehézségekkel küzd –, most a Kínához tartozó Hajnan-tartomány kormányzatához fordult segítségért. A tartományi kormányzat vezetésével egy munkacsoport alakul, amelynek feladata a koronavírus okozta gazdasági lassulás miatt a HNA-csoportnál kialakult, egyre súlyosbodó likviditási kockázatok kezelése - írta az airportal.hu a Reuters alapján.

A hírügynökség értesülései szerint az állami Air China és China Eastern Airlines már készül a HNA légitársasági érdekeltségeinek átvételéről szóló tárgyalásokra - egyre közelebb kerül tehát a Hainan Airlines az állami kézbe kerülése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×