eur:
394.84
usd:
364.01
bux:
65623.51
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az utasok testhőmérsékletét ellenőrzi infravörös hőkamerával egy védőfelszerelést viselő egészségügyi dolgozó a kelet-kínai Nancsing nagyváros déli vasúti pályaudvarán 2020. január 27-én. Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma 80 fölé nőtt Kínában, és világszerte közel háromezer fertőzöttet regisztráltak. A kórokozó a 11 millió lakosú Hupej tartománybeli Vuhan egyik halpiacán bukkant fel január elején.
Nyitókép: MTI/EPA/Costfoto/Szu Jang

Koronavírus - Újabb cég magyarországi egysége hozott drasztikus döntést

Karanténba kerülnek a Nokia Kínából visszatérő dolgozói. Hétfőn a gödi Samsung is intézkedések mellett döntött.

A Kínában járt dolgozóit egyhetes otthoni munkára utasította a magyarországi Nokia - értesült az Index, de a portál információját egyelőre nem erősítették meg.

Mint arról az Infostart beszámolt, a koronavírus terjedése miatt a gödi Samsung gyár munkába állás előtt "karanténba helyezi" és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottjait, bár a céget érintően semmilyen járványügyi intézkedés nincs.

A Pest megyei város polgármestere, Balogh Csaba (DK-Jobbik-LMP-Mindenki Magyarországa-Momentum-Párbeszéd) azt írta közösségi oldalán, hogya Samsung már a múlt hét közepén felvette a kapcsolatot a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi részlegével, és minden tőlük telhető intézkedést bevezettek a megelőzésért. A karanténon kívül fokozott fertőtlenítést vezettek be a közös helyiségekben, és a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×