eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: pixabay

Így kell a Balatonnál jó áron nyaralót venni

Május óta folyamatosan csökken a kereslet a balatoni ingatlanok iránt, a kínálat viszont bőséges, a pici, felújítandó nádfedeles kis családi fészektől kezdve a több száz milliós, panorámás luxusnyaralókig minden megtalálható.

A déli parton Siófok egyértelműen viszi a pálmát , de Lelle, Fonyód és Fenyves is népszerű. Az északi parton Balatonfüred az első, de a Tihany és Balatonalmádi közötti rész is közkedvelt. A Balaton nyugati részén Keszthely, Hévíz, Vonyarcvashegy amit az ügyfelek szeretnek - mondta a likebalaton.hu portálnak Bogdán Tamás, a CasaNetwork vezető értékesítője.

Keszthelyi Adél, a Duna House keszthelyi irodájának vezetője arról beszélt, hogy nem tapasztalnak szezontól függő árváltozást az ingatlanoknál a Balatonnál, minden évszaknak megvan a maga varázsa. A nyaraló ára – csakúgy, mint a lakóingatlanok esetében csakis az eladó motiváltságától függ: milyen gyorsan szeretné eladni.

Az elemzők elmondták, mire kell figyelni annak, aki eladni akar és annak, aki vásárlásra készül ezekben a hónapokban. Bogdán Tamás szerint, ha a család úgy dönt, hogy a balatoni házat el akarja adni, akkor az ingatlant fel kell készíteni az értékesítésre, árától vagy kondícióitól függetlenül annak érdekében, hogy az adott piaci helyzetben a lehető legjobb árat kapjuk érte. Ebben tud segíteni a Home Stager, aki kisebb átalakításokkal és átrendezéssel a vevő számára vonzóbbá teszi az ingatlant. Egy-két iroda már rendelkezik ezzel a szolgáltatással. Keszthelyi Adél szerint az ingatlan eladását nagyban segítik a szép, minőségi fotók is és ha rend van ingatlanban. Nyaralók esetében ezt könnyebb is elérni, hiszen nem állandó jelleggel lakott, könnyebb tisztán tartani, a kertet gondozni.

A vásárlásnál arra kell figyelni, hogy az ingatlan értékesítőjének évszaktól függetlenül kell bemutatnia az eladó családi házat, nyaralót , mert így teljes körű tájékoztatást kapunk mindenről legyen az nyári szezon vagy a csendesebb téli időszak. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a helyi ingatlanos az ingatlan elhelyezkedésének a kiválasztásánál nagyon sokat tud segíteni, hiszen ott él, kiválóan ismeri a helyi adottságokat, a lokációt, az ingatlan adókat, üzleteket, éttermeket tud őszintén ajánlani, vagy akár orvost, tisztítót, kulcsmásolót.

A két szakértő tapasztalatai szerint 2019 május óta folyamatosan csökken a kereslet az ingatlanok iránt, a kínálat viszont bőséges, a pici, felújítandó nádfedeles kis családi fészektől kezdve a több száz milliós, Balatonra panorámás luxus nyaralókig minden megtalálható.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×