eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: boeing.com

Nagy pofont kaphat a Boeing

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) szerint a repülőgépgyártó hibás alkatrészeket szerelt mintegy 130 Next Generation 737-esbe.

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) a Reuters tudósítása szerint azzal gyanúsította meg a chicagói székhelyű repülőgépgyártót, hogy nem volt képes megfelelően ellenőrizni, hogy egyes beszállítóitól megfelelő minőségű alkatrészek érkeznek-e. A hatóság szerint a Boeing az után is beépített ilyen alkatrészt, hogy a tudomására jutott a hiba - írta az airportal.hu.

A Boeing, miután FAA-nek benyújtotta egy-egy gép végleges légialkalmassági engedélyéhez szükséges papírokat, leszögezte, egyes alkatrészeket nem használhatnak, mert a beszállító nem megfelelő minőségben szállította le azokat.

  • A Boeing azt közölte a hírügynökséggel, hogy tudnak a hibáról és szorosan együttműködnek a hatósággal.
  • A gyártó szerint nem kaptak az üzemeltetőktől olyan jelzéseket, amelyek ennek a sínnek a hibájára vezethetők vissza.

Az érintett részegység egy sín, aminek a szárny belépőélén lévő orrsegédszárny mozgatásában van szerepe. A hibás alkatrész miatt az orrsegédszárny sérülést okozhat a repülőgépnek, vagy veszélyeztetheti a landolást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×