eur:
393.14
usd:
367.83
bux:
65966.74
2024. április 24. szerda György
Turisták fényképezik az Országházat esti kivilágításban, ami 1904-ben készült el Steindl Imre tervei alapján. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Róka László

Budapest kikapott Bécstől és Prágától

Budapest ismét bekerült a legtöbb turistát vonzó városok toplistájára, méghozzá a 62. hely elérésével.

Az Euromonitor felmérése szerint a magyar fővárosba 2018-ban 3,8 millió külföldi látogató érkezett, és ez a szám idén várhatóan négymillió fölé fog emelkedni, vagyis – hasonlóan az egy évvel korábbi változásokhoz – öt százalék körüli léptékben bővül a budapesti turistaforgalom – írja a G7.hu.

A listán Hongkong, Bangkok, London, Makaó és Szingapúr tölti be az első öt pozíciót. A távol-keleti települések túlsúlya egyébként az egész összeállítást jellemzi, a százból 43 város fekszik ebben a térségben, míg az európai városok száma 32. Amerikából 13, a Közel-Keletről és Afrikából pedig összesen 12 település került be.

A leglátogatottabb európai városok között van London, Párizs, Róma, Amszterdam, Barcelona vagy a budapestiek számára örök viszonyítási pontként szolgáló Bécs. E települések azonban egyre inkább visszaesnek a listán, ami az elemzés szerint többek között a terrortámadások és a viszonylag magas árak következménye. Jórészt az is épp a turisták árérzékenységének köszönhető, hogy két török város, Isztambul és Antalya is bekerült az európai top 10-be, miután a török líra súlyosan leértékelődött.

A gyengülő forint Budapestet is segítheti abban, hogy Lisszabont megelőzve, Pekingtől, Szentpétervártól, Brüsszeltől és Jeruzsálemtől pedig épphogy lemaradva helyezkedjen el a lista közepe táján. A régiós országok közül még Csehország és Lengyelország városai képviseltetik magukat a listán, Prága a 22. helyen, Krakkó a 74.-en, Varsó pedig a 83.-on áll.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Franciaország Észtországgal, Lettországgal, Litvániával, Hollandiával és Lengyelországgal együtt új szankciórendszert javasol az Európai Unió számára az orosz dezinformációs és választási beavatkozási műveletek elleni küzdelem érdekében. A Bloomberg által látott tervezet szerint az orosz vonatkozású szereplők által végrehajtott destabilizáló tevékenységek száma nőtt Európában, és különböző hibrid eszközökkel aláássák a demokráciát, a stabilitást és a jogállamiságot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×