INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

unicredit

létszámcsökkentés

olaszország

németország

Siena, 2017. július 26.2016. március 23-i kép a legnagyobb olasz bank, az Unicredit feliratáról a bank sieani fiókjának bejárata felett. A pénzintézet 2017. július 26-i közleménye szerint az Unicredit 400 ezer ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek. A bank arról számolt be, hogy 2016 szeptemberében és októberében, majd 2017 júniusában és júliusában érte támadás a bank rendszerét, de a hackertámadás csak olyan ügyfeleket érint, akiknek személyi hitelük van a pénzintézetnél, s adataikhoz egy meg nem nevezett külső kereskedelmi partneren keresztül fértek hozzá a támadók. (MTI/EPA/Mattia Sedda) *** Local Caption *** 52688753

Hatalmas elbocsátások az UniCreditnél

Infostart / MTI

A foglalkoztatott létszám csaknem egytizedétől tervez megválni 2023-ig a Magyarországon is jelen lévő olasz pénzintézet.

Nyolcezer alkalmazott elbocsátását tervezi 2023-ig az olasz UniCredit, amely teljes működési területén jelenleg 85 ezer alkalmazottat foglalkoztat 4500 fiókjánál. A létszámcsökkentési terv részleteit regionális bontásban nem hozta nyilvánosságra a pénzintézet.

Az átszervezési program költségigényéből ítélve Németország is érintett lehet.

Az UniCredit költségcsökkentési céllal életbe léptetett átszervezési programja 1,4 milliárd eurós kiadást irányoz előre az idén és jövőre. Ebből 1,1 milliárd euró jut Olaszországra és 300 millió euró Németországra. A bank első kilenc havi eredmény beszámolója alapján Németországban 337 fiókot tart fenn és 9100 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat. A németországi alkalmazottak száma 2015 végén még 15,5 ezer volt.

Az UniCredit a következő években átszervezési programja miatt csak csekély növekedéssel számol.

A program célja a nyereség és az osztalék növelése, részvények visszavásárlása. A bank 2023-ig egyszeri tételek nélkül ötmilliárd euróra tervezi növelni nyereségét a 2018-s hárommilliárdról. A bank idei tervezett nyeresége egyszeri tételek nélkül 4,7 milliárd euró.

Nyitókép: MTI/EPA/Mattia Sedda
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018