INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

parádfürdő

kastély

erzsébet-tábor

siófok

hotel aranypart

szálloda

A siófoki Hotel Aranypart szálloda.

Szűk két milliárdért eladó a siófoki volt Hotel Aranypart

Infostart

Nem lehet csak úgy hozzájutni, csomagban "jár" hozzá - plusz pénzért - egy parádfürdői kastély.

Magánbefektetőknek adhatja el az állam a rászoruló gyermekek, családok nyaraltatásához rendelt Erzsébet-program ikonikus szállodáját - írja a Napi.hu. A siófoki Erzsébet Szálloda - korábban Hotel Aranypart - privatizációs terve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elektronikus aukciós rendszeréből derült ki.

A kilencszintes, 160 szobás szállodára csak csomagban lehet licitálni, így a vevő egyúttal a parádfürdői Károlyi-kastély új tulajdonosa is lesz. Az MNV összesen legalább 2,3 milliárd forintot várna az ingatlanokért, ebből a siófoki hotel értéke 1,9 milliárd forint.

Az árverés november 29-től december 3-ig tart.

Az aranyparti ingatlan egy közvetlen parti szálloda, szabad stranddal. Az épületszerkezet viszonylag jó, két szint frissen felújított, a gépészet viszont elavult.

2017-ben már egyszer megpróbálták eladni 1,4 milliárdért, de akkor elmaradt az értékesítés. Ma már csak Fonyódon, illetve Zánkán vannak Erzsébet-táborok a Balatonnál.

A másik helyről, a kastélyról a Turista Magazin így ír: "Parádfürdő közepét egy hatalmas park foglalja el, mely hajdan a közeli kastély kertje volt. A Tarna-patak jobb partján, egy magas dombhát tetején ma is áll még a Károlyiak egykori kastélya. A klasszicista stílusú épületet 1889-ben Károlyi Gyula toldotta meg egy kétemeletes, romantikus szárnnyal. 1914-ben itt töltötte mézesheteit Károlyi Mihály és felesége, Andrássy Katinka."

A Heves megyei településen 1995-ig működött népszerű strand, a 2000-es évek elején ledózerolták a megmaradt épületeket és medencéket. Komolyabb befektető eddig nem látott üzletet a strand újbóli megnyitásában.

Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018