eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin
A siófoki Hotel Aranypart szálloda.
Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor

Szűk két milliárdért eladó a siófoki volt Hotel Aranypart

Nem lehet csak úgy hozzájutni, csomagban "jár" hozzá - plusz pénzért - egy parádfürdői kastély.

Magánbefektetőknek adhatja el az állam a rászoruló gyermekek, családok nyaraltatásához rendelt Erzsébet-program ikonikus szállodáját - írja a Napi.hu. A siófoki Erzsébet Szálloda - korábban Hotel Aranypart - privatizációs terve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elektronikus aukciós rendszeréből derült ki.

A kilencszintes, 160 szobás szállodára csak csomagban lehet licitálni, így a vevő egyúttal a parádfürdői Károlyi-kastély új tulajdonosa is lesz. Az MNV összesen legalább 2,3 milliárd forintot várna az ingatlanokért, ebből a siófoki hotel értéke 1,9 milliárd forint.

Az árverés november 29-től december 3-ig tart.

Az aranyparti ingatlan egy közvetlen parti szálloda, szabad stranddal. Az épületszerkezet viszonylag jó, két szint frissen felújított, a gépészet viszont elavult.

2017-ben már egyszer megpróbálták eladni 1,4 milliárdért, de akkor elmaradt az értékesítés. Ma már csak Fonyódon, illetve Zánkán vannak Erzsébet-táborok a Balatonnál.

A másik helyről, a kastélyról a Turista Magazin így ír: "Parádfürdő közepét egy hatalmas park foglalja el, mely hajdan a közeli kastély kertje volt. A Tarna-patak jobb partján, egy magas dombhát tetején ma is áll még a Károlyiak egykori kastélya. A klasszicista stílusú épületet 1889-ben Károlyi Gyula toldotta meg egy kétemeletes, romantikus szárnnyal. 1914-ben itt töltötte mézesheteit Károlyi Mihály és felesége, Andrássy Katinka."

A Heves megyei településen 1995-ig működött népszerű strand, a 2000-es évek elején ledózerolták a megmaradt épületeket és medencéket. Komolyabb befektető eddig nem látott üzletet a strand újbóli megnyitásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×