eur:
395.88
usd:
365.04
bux:
65570.85
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pexels.com

Új vasúti kapcsolat létesül Wels, Budapest és Bécs között

A vasúti szállítási kapcsolatot az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) teherfuvarozással foglalkozó csoportja (ÖBB RCG) hozza létre - közölte a társaság.

A közlemény szerint a Wels-Bécs-Budapest fuvarozási útvonal egyben Európa három fontos intermodális csomópontját köti össze. A beruházás által növekedhet a vasúti forgalom, nő a legfontosabb szállítási útvonalak kihasználtsága, megrövidülnek a szállítási idők, és tervezhetőbbé válik a szállítás is.

Az új szolgáltatás nemcsak Ausztriát és Magyarországot kapcsolja össze, hanem az egész észak-európai régiót összeköti Délkelet-Európával, valamint Törökország ázsiai részével is.

A welsi, a bécsi és a budapesti intermodális terminálok között a tervek szerint heti három közvetlen fuvart indítanak. A szállítmányok útját közvetlenül lehet majd kiválasztani a németországi kombinált fuvarozással foglalkozó vállalat (Frankfurt Kombiverkehr KG) és az osztrák vasút teherfuvarozási csoportjának (ÖBB RCG) hálózatai felé.

Ausztria legnagyobb állami vasúttársaságának, az Osztrák Szövetségi Vasutaknak (ÖBB) teherfuvarozással foglalkozó csoportja (ÖBB RCG) Európa egyik vezető vasúti logisztikai szolgáltatójának számít; 8500 alkalmazottat foglalkoztat; a csoport éves bevétele 2,3 milliárd euró, vagyis több mint hétszázmilliárd forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×