eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2) és Szabó Tamás, az Infineon Technologies Cegléd Kft. vezérigazgatója (k) a vállalat ceglédi üzemében 2019. szeptember 30-án. Ezen a napon tartották a cég új gyárának alapkőletételi ünnepségét Cegléden. A kormány 6,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt a vállalat új, összesen 32 milliárd forintba kerülő beruházásához, amellyel 275 új munkahely jön létre. A német Infineon Technologies AG félvezető áramköröket gyártó ipari konszern.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagy mérföldkő felé tart a magyar autóipar

A magyar autóipar termelési értéke egy éven belül elérheti a 10 000 milliárd forintot - mondta hétfőn Cegléden a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter az Infineon Technologies nemzetközi vállalat új gyárának alapkő letételi ünnepségén elmondta: 6,4 milliárd forintos támogatást nyújt a kormány a vállalat új ceglédi beruházásához, amellyel 275 új munkahely jön létre. Hozzátette, hogy a beruházás összesen 32 milliárd forintba kerül, ehhez nyújt a kormány vissza nem térítendő támogatást.

A miniszter elmondta, hogy a magyar gazdaság sikeressége azon múlik, hogy milyen mértékben érkeznek hazánkba az elektromobilitásra épülő új autóipari korszak beruházásai. Hozzátette, ma az látható, hogy egyre nagyobb számban választják beruházásaik helyszínéül Magyarországot a nagy autóipari cégek. Az elektromobilitás területén megvalósuló fejlesztések nagy mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy az elmúlt öt évben minden év végén új éves beruházási rekord született - mondta.

Szijjártó Péter szerint Magyarország versenyképességét bizonyítja, hogy a világon a 92. helyen áll a lakosság számát tekintve, míg az autóipari export világranglistán a tizennyolcadikon.

Hozzátette, hogy Pest megyébe az elmúlt öt évben 46 nagyberuházás jött a kormány beruházásösztönző politikájának köszönhetően, amelyek révén 500 milliárd forintnyi beruházással 8360 új munkahelyet hoztak létre.

A miniszter szólt arról, hogy a beruházás hozzájárul ahhoz, hogy az ipari alkalmazású félvezetők fejlesztésében és gyártásában több területen piacvezető Infineon Technologies vállalatcsoport megerősítse pozícióját a világpiacon.

Büszkeségre ad okot Magyarországnak, hogy a vállalat amellett választotta Magyarországot az új gyár felépítésére, hogy a világ 35 országában van jelen - fűzte hozzá.

A miniszter szólt arról, hogy

az elektronikai ipar a tavalyi évben 11 százalékkal tudta növelni teljesítményét,

aminek a termelési értéke 5100 milliárd forint volt, és az idei év első felében is újabb 8 százalékos emelkedést sikerült elérnie úgy, hogy 145 ezer embert foglalkoztat hazánkban.

Az Infineon Technologies Cegléd Kft. közleménye szerint a cég 25 éve van jelen Magyarországon. Eddig Magyarországon a 3500 V-os feszültségosztályig állítottak elő teljesítménymodulokat, amelyeket olyan területeken használnak, mint a zöldenergia és az ipari automatizálás. Az új gyár megépülésével a cég dolgozói létszáma megközelíti az 1600 főt, a gyártás 2021 végén kezdődik.

Nyilvános cégadatok szerint az Infineon Technologies Cegléd Kft. a 2017. október 1-jétől 2018. szeptember 30-ig tartó üzleti évében 13,078 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el, ami mintegy 2,48 milliárd forinttal több az előző évinél. A társaság adózott eredménye a 2018-as üzleti évben 286,9 millió forintot tett ki, szemben az előző évi 427 millió forinttal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×