INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

ingatlanpiac

ingatlanár

lakás

Korai markáns fordulópontról beszélni az ingatlanpiacon

Korai markáns fordulópontról beszélni az ingatlanpiacon

Infostart / InfoRádió

Mérséklődhet az ingatlanárak növekedése és az eladó lakások egyre hosszabb időt töltenek a piacon, ennek ellenére korai markáns fordulópontról beszélni a fővárosi ingatlanpiacon – fejtette ki Mester Nándor, a Portfolio elemzője az InfoRádió kérdésére.

Markáns fordulópontra több hétig, akár hónapig egyelőre nem lehet számítani, véli a Portfolio elemzője, már csak azért sem, mert a különböző állami támogatások és hitellehetőségek most fogják kifejteni a hatásukat, és csak ezután fog megjelenni a kereslet a piacon, amikor kialakulhat egy új sávban az az ár, ami még elviselhető lesz. Sok tényező inkább az árak emelkedésére utal az ingatlanpiacon, tette hozzá Mester Nándor, aki szerint

pillanatnyilag nem lesz csökkenés, legfeljebb stagnálás az árakban.

Miután az elmúlt 2-3 hónapban mind az eladók, mind a vevőjelöltek részéről a kivárás volt megfigyelhető,

az árak növekedésének ütemében viszont jelentős lassulás volt tapasztalható.

Mindkét csoport a már említett forrásbővülés megjelenésére várt, az eladók azért, hogy tovább emelhessék az áraikat, a vevők pedig, hogy hozzájussanak a támogatásokhoz, magyarázta a szakértő.

Az árnövekedés ütemének, valamint ezáltal az egész piac pörgésének a lassulását az is nagyban befolyásolja, hogy az új építésű lakások piacán jelentős bővülés tapasztalható az idei évben, valamint, hogy a legtöbb kerültben a panellakások ára elérhette a maximumot, jegyezte meg a Portfolió elemzője.

Növekszik az értékesítési idő is, vagyis egyre több időt vannak a piacon a lakások,

ami arra utal, hogy a vásárlók megfontoltabbak lett, és természetesen több mindenből tudnak választani. De megfigyelhető, hogy változik az alkuk mértéke is, hívta fel a figyelmet hozzá Mester Nándor.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Nagyon korai markáns fordulópontról beszélni az ingatlanpiacon
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018