eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Korai markáns fordulópontról beszélni az ingatlanpiacon

Mérséklődhet az ingatlanárak növekedése és az eladó lakások egyre hosszabb időt töltenek a piacon, ennek ellenére korai markáns fordulópontról beszélni a fővárosi ingatlanpiacon – fejtette ki Mester Nándor, a Portfolio elemzője az InfoRádió kérdésére.

Markáns fordulópontra több hétig, akár hónapig egyelőre nem lehet számítani, véli a Portfolio elemzője, már csak azért sem, mert a különböző állami támogatások és hitellehetőségek most fogják kifejteni a hatásukat, és csak ezután fog megjelenni a kereslet a piacon, amikor kialakulhat egy új sávban az az ár, ami még elviselhető lesz. Sok tényező inkább az árak emelkedésére utal az ingatlanpiacon, tette hozzá Mester Nándor, aki szerint

pillanatnyilag nem lesz csökkenés, legfeljebb stagnálás az árakban.

Miután az elmúlt 2-3 hónapban mind az eladók, mind a vevőjelöltek részéről a kivárás volt megfigyelhető,

az árak növekedésének ütemében viszont jelentős lassulás volt tapasztalható.

Mindkét csoport a már említett forrásbővülés megjelenésére várt, az eladók azért, hogy tovább emelhessék az áraikat, a vevők pedig, hogy hozzájussanak a támogatásokhoz, magyarázta a szakértő.

Az árnövekedés ütemének, valamint ezáltal az egész piac pörgésének a lassulását az is nagyban befolyásolja, hogy az új építésű lakások piacán jelentős bővülés tapasztalható az idei évben, valamint, hogy a legtöbb kerültben a panellakások ára elérhette a maximumot, jegyezte meg a Portfolió elemzője.

Növekszik az értékesítési idő is, vagyis egyre több időt vannak a piacon a lakások,

ami arra utal, hogy a vásárlók megfontoltabbak lett, és természetesen több mindenből tudnak választani. De megfigyelhető, hogy változik az alkuk mértéke is, hívta fel a figyelmet hozzá Mester Nándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×