eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Kiszámolták, mennyit kell dolgozni egy új autóért

A magyarok kedvenc autóihoz például mintegy másfél évnyi fizetésre van szükség.

A legfrissebb számítások szerint egy átlagos magyarnak 7,1 évig kell dolgoznia, hogy egy saját ingatlant tudjon venni - persze eszerint közben másra egyáltalán nem költene. De mi a helyzet a kocsikkal?

8,7 havi átlagos munkabért kell félretennünk, hogy megvásárolhassuk az egyik legolcsóbb idehaza kapható autó, a Dacia Logan fapados változatát

– derül ki a Pénzcentrum számításaiból. A lap az elérhető listaárakkal és KSH adataival kalkulált: az április számok szerint a hazai nettó jövedelem 246 800 forint volt kedvezmények nélkül. Ezzel vetették össze például a Dacia 2,15 milliós alapárát. A KIA Picanto 2,92 millió forintos indulóárát pedig 11,8 hónap alatt lehetne összespórolni a magyar átlagfizetésből.

A cikk szerint a magyarok két kedvenc autójáért a Suzuki Vitaráért (indulóára 4 millió forint) és az SX! S-Crossért (kezdőára 4,14 millió forint): ezekhez majd másfél évnyi fizetést kell felhalmozni.

Kiszámolták mindezt az elektromos autók csúcsának számító Tesla modelljeire: még a legolcsóbb Model 3 is hozzávetőleg 18 millió forint, ami több mint 6 évnyi fizetést jelent, a legdrágább példányért (46,5 millió forint) majd 16 évet kell gürcölni.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×