eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma
2019. január 4-én Davosban készített kép Christine Lagarde-ról, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) francia vezérigazgatójáról, akit az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójának résztvevői 2019. július 2-án az Európai Központi Bank következő vezetőjének neveztek meg.
Nyitókép: MTI/AP/Markus Schreiber

Benyújtotta lemondását a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója

Christine Lagarde-ot jelölték az Európai Unió tagállamainak állam-, és kormányfői az Európai Központi Bank élére. 

A francia Lagarde-ot július elején jelölték az Európai Központi Bank élére - amelynek megválasztása esetén ő lesz az első női elnöke - , és azóta már nem vesz részt az IMF napi munkájában.

A Nemzetközi Valutaalap munkáját július 2-től ügyvezető igazgatóként David Lipton irányítja. Sajtójelentések szerint azonban már zajlik a jelöltek keresése az IMF élére.

A washingtoni székhelyű IMF-et hagyományosan egy európai, míg testvérintézményét, a Világbankot egy amerikai vezeti.

A Világbank elnöki posztjára az idén április elején az amerikai David Malpass került, az IMF élére pedig sajtóértesülések szerint esélyes lehet a dán Margrethe Vestager, az Európai Unió versenypolitikáért felelős volt biztosa, vagy Jeroen Dijsselbloem volt holland pénzügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×