INFORÁDIÓ
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda

deutsche telekom

orbán viktor

timotheus höttges

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja a Deutsche Telekom vezetőit a Karmelita kolostorban 2019. március 29-én. Balról jobbra: Srinivasan Gopalan, a Deutsche Telekom Csoport Európáért felelős Igazgatósági tagja (b), Timotheus Höttges, vezérigazgató, Deutsche Telekom AG (b2), Rékasi Tibor vezérigazgató, Magyar Telekom Nyrt. (b3), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ((j3), Orbán Viktor (j2) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j).

Orbán Viktor a Deutsche Telekom vezérigazgatójával tárgyalt

Infostart / MTI

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután a Karmelita kolostorban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatóját valamint Srini Gopalant, a cég Európáért felelős vezérigazgató-helyettesét és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját, akikkel Magyarország digitális fejlesztésének lehetőségeit és kihívásait, illetve az e téren elért közös eredményeket tekintették át.

A megbeszélésen a magyar kormány részéről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is részt vett.

Timotheus Höttges elmondta, hogy a Magyar Telekom továbbra is elkötelezett Magyarország digitális fejlesztése iránt, és jelentős szerepet vállal a korszerű mobil és vezetékes infrastruktúra kiépítésében. A fejlesztéseket felgyorsíthatná, ha a piaci szereplők a különadók egy részét erre fordíthatnák - tette hozzá.

A vállalat 2014 és 2018 között közel 240 milliárd forintot fordított magyarországi hálózatfejlesztésre, ennek eredményeként gigabites vezetékes hálózata már egymillió elérést biztosít, és a magyar 4G hálózat is a világ élvonalában szerepel. A cégvezetők elmondták: a Magyar Telekom távlati célja, hogy az egész országban gigabites hálózati képességet biztosítson. A vállalat év elején elindította első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszeg belvárosában, és leányvállalatával, a T-Systems Magyarországgal együtt 5G teszthálózat kiépítését végzi a zalaegerszegi járműipari tesztpályán.

A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy mennyire tud élni a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel. A szabályozási környezet, a befektetés-ösztönzés, valamint a frekvenciagazdálkodás mind olyan eszközök, amelyek a "gigabit társadalom" gyors hazai kiépülését szolgálhatják. Közös célok mentén, együttes erőfeszítésekkel Magyarország meghatározó digitális szereplője lehet a régiónak - hangzott el a pénteki találkozón.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja a Deutsche Telekom vezetőit a Karmelita kolostorban 2019. március 29-én. Balról jobbra: Srinivasan Gopalan, a Deutsche Telekom Csoport Európáért felelős Igazgatósági tagja (b), Timotheus Höttges, vezérigazgató, Deutsche Telekom AG (b2), Rékasi Tibor vezérigazgató, Magyar Telekom Nyrt. (b3), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ((j3), Orbán Viktor (j2) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
A címlapról ajánljuk

Újra támadnak az ukránok

Drónnal támadták az ukrán fegyveres erők az orosz állami tulajdonú Transznyefty cég olajszivattyú-állomását...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018