eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Athén, 2011. szeptember 23.Az EFG Eurobank Ergasias egyik utcai bankjegykiadó automatájából vesz fel pénzt egy férfi a görög fővárosban, Athénban. A Moodys nemzetközi hitelminősítő egyszerre két fokozattal leminősített nyolc görög bankot többek között azzal az indokkal, hogy az emberek kivonják a megtakarításokat a betéteikből, a pénzintézetek pedig egyre függőbb helyzetbe kerülnek az Európai Központi Bank hiteltámogatásától, miközben tovább romlik a gazdasági környezet az adósságválsággal küzdő Görögországban. (MTI/EPA/Oresztisz Panajotu)
Nyitókép: MTI/EPA/Oresztisz Panajotu

Látványos változás a magyar bankoknál

Tovább fogyatkoztak a magyarországi bankfiókok és a bankjegykiadó automaták száma is csökkent.

Tavaly ismét csökkent (ezúttal 7,6 százalékkal, 2420-ról 2235-re) a Magyarországon működő hitelintézeti fiókok száma – írta a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai adatai alapján. A csökkenés üteme némileg mérséklődött 2017-hez képest, hiszen akkor az értékesítési egységek bő egytizede tűnt el tizenkét hónap alatt.

A magyarországi hálózat zsugorodása rendkívül látványos volt az elmúlt években: a 2013 decembere óta eltelt öt év alatt 876 értékesítési egység tűnt el a térképről, vagyis az összes fiók több mint 28 százaléka.

A bankjegykiadó automaták száma viszont az ötezer fölötti szinten látszik stabilizálódni az MNB összesítése szerint: ezekből az év végén 5067 működött Magyarországon, negyvennel kevesebb, mint 2017 decemberében.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×