eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels

Grád Ottó: év végéig már biztosan esni fog az olajár

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint főként a világgazdasággal szembeni pesszimizmus az oka az olajárcsökkenésnek. Grád Ottó az InfoRádiónak kifejtette: év végéig már a csökkenő tendencia lesz jellemző.

Az utóbbi hónapban jelentős mértékben esett a kőolaj világpiaci ára. Az amerikai WTI olajfajta hordója 70-ről 55 dollárra, az európai Brent 80-ról 64 dollár alá zuhant - tehát a márciusi szintre -, ez 20 százalékos mínuszt jelent - tudta meg az InfoRádió Grád Ottótól, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkárától.

Az okok között Grád szerint az első és legfontosabb, hogy "a Brent többször megpróbálta a 80 dolláros szintet áttörni, de nem sikerült, és ezzel párhuzamosan jelentős változások történtek a tőzsdei jegyzésekben is". Mint rámutatott,

egyre több előjele van annak, hogy egy "árcsökkenő időszak" veszi kezdetét.

Ezt - mint mondta - a világgazdasági mérőszámok is alátámasztják.

"Még nem fogyasztási árról van szó, inkább világpiaci pesszimizmusról"

- tette egyértelművé Grád Ottó.

A csökkenő tendencia idén már biztosan megmarad, de a további esésnek az 50 dolláros "pszichikai határ" gátat szabhat - véli Grád, aki szerint az utolsó hetekben 50-60 dollár között fognak mozogni a jegyzésárak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×