eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egy 2009-ben kibocsátott 200 forintos érme különböző címletű magyar pénzérmék között. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Biztató jeleket mutat a forint

Az utóbbi egy hétben 1,5 százalékkal erősödött a magyar deviza, vagyis erőteljesen rákapcsolt, és ezzel felülteljesítő volt.

Szerda reggel 320,9-nél járt a forint az euróval szemben. Ez minimális, 0,1 százalékos gyengülés a tegnapi nagy menetelés után – írja a Portfolio. Kedden még 322 körül kezdte a napot a magyar deviza, majd onnan estére 320 közelébe erősödött.

Az utóbbi egy hétben 1,35 százalékot tudott javítani a forint, amivel felülteljesítő volt a régióban,

hiszen a lengyel zloty csak 0,4 százalékkal, a cseh korona pedig 0,2 százalékkal erősödött. A forint a dollárral szemben 274,83-nál járt, míg az angol font 360 forint körül járt.

A lengyel zloty szintén 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot, a cseh korona stagnált. A török líra ma is 0,45 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,6 százalékos eséssel kezdett.

Kedden az amerikai deviza az euróval szemben ismét erősödni kezdett, így már estére 1,17 alá tért vissza az európai pénznem árfolyama, ami további 0,1 százalékos dollárerősödést jelentett. Közben a japán jen újabb 0,2 százalékos gyengülést mutat a tegnapi jegybanki jelzések után, az angol font pedig 0,15 százalékos eséssel kezd a dollárral szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×