eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Megdobta a fizetési elvárásokat a munkaerőhiány, de nem csak ez a baj

Az elmúlt egy-két évben teljesen átalakultak a munkaerő-toborzási szokások, a munkaerőhiány miatt pedig a bérigény 30-40 százalékkal is magasabb, mint egy-két éve – mondta az InfoRádiónak a munkaerő-toborzással is foglalkozó Ungwire vezetője.

Az autóalkatrész-gyártónál komoly problémát jelent, hogy egyre nehezebb találni és megtartani a munkaerőt. A cég vezetése ezért úgy döntött, folyamatosan figyeli és interjúztatja a potenciális munkavállalókat. A toborzási kommunikációban a lehetséges dolgozók által elképzelt béreket hangsúlyozzák – fejtette ki Kamarás Csaba. „Úgy hirdetünk, hogy feltűnő legyen, úgy hirdetünk, hogy humoros legyen, karikatúrákkal” – tette hozzá. Az Ungwire vezetője elmondása szerint sok újszerű eszközt vetnek be a toborzásnál, jelentős PR-tevékenységet is folytatnak.

Pár éve az addig használt eszközök hatástalannak bizonyultak, ezért kellet más megoldások irányába fordulniuk. A vállalat jelentős fluktuációval és nagy létszammal dolgozik – tájékoztatott Kamarás Csaba. Mivel a munkaerő-toborzás új módszerei és a munkabér növekedése többletköltséget jelentenek, ez az árakban is megjelenik. A munkavállalók bérigénye az elmúlt években 30-40 szézalékkal emelkedett – tette hozzá a célvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×