INFORÁDIÓ 
2019. december 13. péntek
Luca, Otília

munkaerő

toborzás

kommunikáció

Megdobta a fizetési elvárásokat a munkaerőhiány, de nem csak ez a baj

Megdobta a fizetési elvárásokat a munkaerőhiány, de nem csak ez a baj

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Az elmúlt egy-két évben teljesen átalakultak a munkaerő-toborzási szokások, a munkaerőhiány miatt pedig a bérigény 30-40 százalékkal is magasabb, mint egy-két éve – mondta az InfoRádiónak a munkaerő-toborzással is foglalkozó Ungwire vezetője.

Az autóalkatrész-gyártónál komoly problémát jelent, hogy egyre nehezebb találni és megtartani a munkaerőt. A cég vezetése ezért úgy döntött, folyamatosan figyeli és interjúztatja a potenciális munkavállalókat. A toborzási kommunikációban a lehetséges dolgozók által elképzelt béreket hangsúlyozzák – fejtette ki Kamarás Csaba. „Úgy hirdetünk, hogy feltűnő legyen, úgy hirdetünk, hogy humoros legyen, karikatúrákkal” – tette hozzá. Az Ungwire vezetője elmondása szerint sok újszerű eszközt vetnek be a toborzásnál, jelentős PR-tevékenységet is folytatnak.

Pár éve az addig használt eszközök hatástalannak bizonyultak, ezért kellet más megoldások irányába fordulniuk. A vállalat jelentős fluktuációval és nagy létszammal dolgozik – tájékoztatott Kamarás Csaba. Mivel a munkaerő-toborzás új módszerei és a munkabér növekedése többletköltséget jelentenek, ez az árakban is megjelenik. A munkavállalók bérigénye az elmúlt években 30-40 szézalékkal emelkedett – tette hozzá a célvezető.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018