eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kémiai szúnyogirtást végez egy An-2 típusú repülőgép a Tisza-tónál, Kiskörénél 2018. május 29-én. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Fontos fejlesztés a Tisza-tónál

Letették a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút alapkövét, a nettó 3,13 milliárd forintos beruházással a Tisza-tó körüli kerékpárút még hiányzó, 6,5 kilométeres szakaszát építik meg.

A kivitelező a Hódút KFT., a megbízó az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a beruházó pedig a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a fejlesztést magyar költségvetési forrásból finanszírozzák - közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt..

A közleményben Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója kifejtette, terveik szerint idén az előkészítő munkák, a tereprendezés, a bozótirtás, illetve a fakivágás zajlik, és elkezdődik a kerékpárút építése is. Ezzel párhuzamosan indulnak a Tisza-híd, valamint az Eger és Szomorka patak híd alépítményi munkái, ezeket jövőre a felépítmények követik. A nagyobb volumenű munkálatok 2019-ben lesznek - tette hozzá.

A közleményben Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: évről évre nő a Tisza-tó körül biciklizők száma, 2016-ban 20 ezren, 2017-ben pedig már 31 ezren kerekezték körbe a tavat, a beruházásnak köszönhetően számuk várhatóan tovább emelkedik.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×