eur:
392.26
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Városi Istvánné, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) Mechanikai és Villamos Laboratóriumának vezetője forgalomból kivont, veszélyes bébikompot mutat be a sajtó képviselőinek. A laboratóriumi vizsgálat alapján a fogyasztóvédők kétféle veszélyes járókát és három fajta veszélyes bébikompot vontak ki a forgalomból az országos ellenőrzésen tapasztaltak miatt.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Veszélyes bébikompokat és etetőszékeket hívnak vissza a vásárlóktól

Játékokat és kisgyermekek gondozásához szükséges eszközöket vizsgáltak a fogyasztóvédők.

Száz terméket vizsgáltak meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelmi műszaki laboratóriumában.

Elsősorban olyan termékekről van szó, amelyeket 3-4 éves kor alatti gyerekek használnak, illetve olyanokról, amik a gyermekek gondozását segítik.

Utóbbiban etetőszékeket és bébikompokat, a gyerekjátékok közül pedig főként plüssállatokat, játékszőnyegeket, háromkerekű kismotorokat, bicikliket vizsgáltak meg biztonsági szempontból.

Valamennyi terméket február és április között gyűjtötték be a fogyasztóvédelmi szakemberei az üzletekből, elsősorban hipermarketekből, szaküzletekből, illetve kiskereskedelmi üzletekből

- mondta az InfoRádiónak az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelmi helyettes államtitkára.

A bébikompok és az etetőszékek vizsgálata után összesen öt terméket kellett levetetni a polcokról, mert egyes etetőszékek hátradőltek, illetve olyan lyukak, rések voltak rajtuk, amelyekbe becsípődhetett a gyermek ujja. A bevont bébikompoknál vagy az volt a probléma, hogy nem bírták el a gyermek súlyát, vagy félő volt, hogy legurulnak a lépcsőn.

Végül a száz bevizsgált termékből 38-at kivontak a forgalomból, húszat pedig a vásárlóktól is visszahívtak.

Keszthelyi Nikoletta arról is beszélt, hogy a fogyasztóvédelmi hatóságnak éves vizsgálati programja van, amit a fogyasztóvédelemért felelős miniszter hagy jóvá. Idén 50 vizsgálat van a programban, amelyben kiemelten kezelik a gyermekek és a családok biztonságát szolgáló ellenőrzéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×