eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtásra kerülő Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek.
Nyitókép: Pénzjegynyomda

Rengeteg pénzt hagytunk a SZÉP-kártyán

Van, aki 600 ezer forintot veszített azzal, hogy nem költötte el határidőre a pihenőkártyán lévő pénzt.

A hónap végéig 2,1 milliárd forintot utalnak vissza a munkáltatóknak a SZÉP-kártyákról, ez 60 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az Azénpénzem.hu portál összeállítása szerint a pihenőkártyát kibocsátó három bank tavaly több mint 1,3 milliárd forintot utalt vissza a munkáltatóknak, ami a 2015-ös mélypontot mintegy 45 százalékkal, a 2016-os értéket pedig majdnem 26 százalékkal haladta meg. Az idén viszont a kihasználatlanul maradt pénz több mint 60 százalékkal múlja felül a tavalyit.

Az OTP-nél a portál érdeklődésére elmondták: az egy kártyabirtokosra jutó átlagos összeg kevesebb, mint 8 ezer forint, ugyanakkor egyes feledékeny ügyfelek akár egy családi nyaralás árát is a kártyájukon pihentették. A legmagasabb lejáró egyenleg értéke valamivel több mint 600 ezer forint volt.

A K&H pihenőkártyásai átlagosan 9,1 ezer az MKB-é 6,7 ezer forintot vesztettek most el. Az MKB-nál a legnagyobb fel nem használt összeg 267 ezer forint volt.

Az esetenként meghökkentő összegekre a cikk szerint magyarázat lehet, hogy akadnak olyan vállalatok, akik a munkaviszony megszűnésekor visszakérik a dolgozótól a SZÉP-kártyát, a kártyabirtokosoknak tehát a továbbiakban egyáltalán nincs lehetőségük a juttatást felhasználni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×