INFORÁDIÓ 
2019. március 22. péntek
Beáta, Izolda

szép-kártya

otp

k and h

mkb

Budapest, 2012. január 27. A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtásra kerülő Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek.  MTI Fotó: Pénzjegynyomda

Rengeteg pénzt hagytunk a SZÉP-kártyán

Infostart

Van, aki 600 ezer forintot veszített azzal, hogy nem költötte el határidőre a pihenőkártyán lévő pénzt.

A hónap végéig 2,1 milliárd forintot utalnak vissza a munkáltatóknak a SZÉP-kártyákról, ez 60 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az Azénpénzem.hu portál összeállítása szerint a pihenőkártyát kibocsátó három bank tavaly több mint 1,3 milliárd forintot utalt vissza a munkáltatóknak, ami a 2015-ös mélypontot mintegy 45 százalékkal, a 2016-os értéket pedig majdnem 26 százalékkal haladta meg. Az idén viszont a kihasználatlanul maradt pénz több mint 60 százalékkal múlja felül a tavalyit.

Az OTP-nél a portál érdeklődésére elmondták: az egy kártyabirtokosra jutó átlagos összeg kevesebb, mint 8 ezer forint, ugyanakkor egyes feledékeny ügyfelek akár egy családi nyaralás árát is a kártyájukon pihentették. A legmagasabb lejáró egyenleg értéke valamivel több mint 600 ezer forint volt.

A K&H pihenőkártyásai átlagosan 9,1 ezer az MKB-é 6,7 ezer forintot vesztettek most el. Az MKB-nál a legnagyobb fel nem használt összeg 267 ezer forint volt.

Az esetenként meghökkentő összegekre a cikk szerint magyarázat lehet, hogy akadnak olyan vállalatok, akik a munkaviszony megszűnésekor visszakérik a dolgozótól a SZÉP-kártyát, a kártyabirtokosoknak tehát a továbbiakban egyáltalán nincs lehetőségük a juttatást felhasználni.

Nyitókép: Pénzjegynyomda
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018