eur:
393.76
usd:
368.42
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
London, 2018. május 9.A Vodafone brit mobilszolgáltató társaság egyik üzletete Londonban 2015. május 19-én. A Vodafone csoport 2017. március 20-án bejelentette, hogy 18,4 milliárd euróért felvásárolja a Liberty Global amerikai kábelszolgáltató cég németországi és közép-európai leányvállalatait. A brit mobilszolgáltató a Liberty Global cseh, magyar és román érdekeltségeit szerzi meg a németországi mellett. (MTI/EPA/Andy Rain) *** Local Caption *** 51942198
Nyitókép: Andy Rain

A UPC felvásárlása átalakítja a Vodafone stratégiáját

Teljesen integrálni fogja a Vodafone a most felvásárolt UPC Magyarországot és szolgáltatásait - nyilatkozta az InfoRádiónak a Vodafone vezérigazgató-helyettese. A Vodafone csoport szerdán állapodott meg a UPC Magyarországot eddig tulajdonló nemzetközi vállalatcsoporttal, így a megvásárolják az érdekeltségeket. Az ügylettől a piac élénkülését várják - mondta Budai J. Gergő vezérigazgató-helyettes.

Budai J. Gergő, a Vodafone vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak elmondta, hogy a Vodafone megállapodásra jutott a Liberty Global csoporttal, annak magyar-cseh-német és román leányvállalatainak megvásárlásáról, az ügyletet követően a

Vodafone Magyarország országos szinten a második olyan szolgáltatóvá fog válni, amely képes lesz saját hálózatának konvergens szolgáltatások teljes spektrumát nyújtani.

Budai J. Gergő elmondta, hogy ez az ügylet Magyarországra nézve azt jelenti, hogy a UPC Magyarországot megvásárolja a Vodafone.

"A Vodafone elsődlegesen a mobilpiacon aktív, és nincs számottevő jelenléte a vezetékes piacon, így a felvásárlás nem lesz negatív hatással a versenyre, sőt élénkíteni fogja"

- mondta Budai J. Gergő, hozzátéve, bíznak benne, hogy a vizsgálat 2019 nyaráig lezárul, az ügyfeleket érintő kérdések 2019 második félévében kerülhetnek napirendre.

"Az ügylet jóváhagyását követően a szolgáltatások integrálásra kerülnek, és egy konvergens szolgáltatóvá szeretnénk válni, hogy valamennyi szolgáltatást tudjunk nyújtani az ügyfelek számára.

A felvásárlás után a Vodafone-nak Magyarországon a mobilpiacon 25%-os, a vezetékes széles-sávú szolgáltatások piacán 24%-os, kereskedelmi, televíziós piacon pedig 19%-os részesedése várható"

- mondta a Vodafone vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy a felvásárlás átalakítja a Vodafone vezetékes, és konvergens stratégiáját mind Németországban, mind a Közép Kelet-európai piacokon, így Magyarországon is, kiegészítve a meglévő mobilkommunikációs tevékenységet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×