eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Meglepetés is van a turisták kedvenc helyeinek rangsorában

Meglepetés is van a turisták kedvenc helyeinek rangsorában

A balatoni régióban 2017-ben is Hévíz, Siófok, Balatonfüred, Zalakaros és Keszthely sorrend alakult ki a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmában.

Győrffy Árpád, a Balatontipp.hu szerkesztője az InfoRádióban elmondta, hogy 29 település összehasonlítása alapján a legnagyobb forgalmat Hévíz bonyolította le a balatoni települések közül. A fürdőváros 2017-ben mintegy 1,1 millió vendégéjszakáról számolt be, ami 7 százalékkal haladta meg a 2016-os eredményt. A külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 9,7 százalékkal, a belföldieké pedig 3 százalékkal emelkedett,

Hévízre közel 700 ezer külföldi látogatott el,

de az utóbbi évbekben jelentősen nőtt a belföldi vendégek száma.

A dobogó második fokán és a közvetlen parti települések versenyének első helyén 2017-ben is Siófok végzett. A városban 2017-ben látványosan romlott a turisztikai eredmény: a teljes vendégforgalom 8,6 százalékkal esett vissza, mivel a belföldi vendégforgalmuk 15,9 százalékkal csökkent. De Siófokon így is jóval több, mintegy 467 ezer a belföldi vendégéjszakák száma száma egy évben, míg a külföldi turisták 240 ezer éjszakát töltenek el itt évente.

Meglepetés is van a turisták kedvenc helyeinek rangsorában

Győrffy Árpád kiemelte,

évek óta a Hévíz, Siófok, Balatonfüred sorrend figyelhető meg.

Miközben Siófokon jelentős csökkenés mutatkozott meg, addig Balatonfüreden 11,3 százalékos növekedés volt, és a siófoki 706 ezres eredménytől csak kicsivel marad el Füreden 693 ezer vendégéjszakája. Ez 11,3 százalékos éves növekedés, és a belföldi forgalom is 14,6 százalékkal nőtt.

Az eredménylista 4. helyén idén is található Zalakaros található, amely 10,7 százalékos növekedéssel mintegy 554 ezer vendégéjszakát tudhatott magáénak tavaly. A magyar vendégkör is 10,1 százalékkal nőtt.

Keszthely két hellyel, Cserszegtomaj és Tihany egy-egy helyezéssel ért el jobb eredményt. Keszthely visszatérése kis meglepetésnek is számít, javuló eredményével átvette az ötödik helyet Zamárditól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×