eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ez állhat a Facebook váratlan döntésének hátterében

Ez állhat a Facebook váratlan döntésének hátterében

A legnagyobb közösségi portál gyakorlatilag megtiltja a Bitcoint hirdető tartalmakat. A szakértő szerint a forradalmi újítást hozó, elektronikusan titkosított pénzek kiemelt kockázatú befektetések, piacát pedig nem is szabályozzák - de ez csak részben indokolhatja a Facebook lépését - mondta az InfoRádiónak Coinbroker alapítója, Pataki Gábor.

Érthető a Facebook döntése, és annak indoklása, hogy a kisbefektetők érdekében hozta meg ezt a lépést. Sok olyan kriptovaluta került a piacra, amelynek kibocsátásakor és forgalmazásakor kétesnek nevezhető a jó szándék - mondta Pataki Gábor, hozzátéve:

a kisbefektetők felkészületlenségét használják ki ezek a kriptovaluta-jegyzések.

A Facebook pedig valószínűleg tart az amerikai pénzügyi hatóságoktól, nem szeretne konfliktusba keveredni.

"Az új kriptovalutáknál nagy a veszély. Hiába publikálnak egy "white papert", egy ötletet, és hiába adnak rá össze több millió dollárt a kisbefektetők, csak akkor lesz értéke, ha bevezetik a tőzsdére. Míg az IPO-kibocsátásoknál (részvénypiacon használt fogalom: első tőzsdei bevezetés) garantált a tőzsdei bevezetés, a kriptovaluta-kibocsátásoknál nem".

Forradalmi változás

A piaci pletykák szerint a Facebook saját kriptovaluta bevezetésére készül, ez a piaci súlyuknál fogva rendkívül nagy érdeklődésre tarthat számot - mondta Pataki Gábor. Kiemelte: nagyon fontosnak tartja, hogy mindez szabályozott keretek között történjen.

"A kriptovaluták és a blokklánc-technológia hatalmas hatással lesz a mindennapjainkra,

hasonló forradalmat látunk, mint az internet elindulásával.

Tiltani és elfojtani már nem lehet, szabályozni viszont mielőbb szükséges lenne. Remélem, hogy a közeljövőben idehaza is megszületnek a szabályozási lépések".

Korábbi cikkeink a témában

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×