INFORÁDIÓ 
2018. július 21. szombat
Dániel, Daniella
béttőzsdebogsch erikrichterértékpapír

A tőzsde legjobbjait díjazták, Bogsch Erik életműdíjat kapott

InfoRádió

A Richter elnöke a magyarországi tőkepiac fejlesztéséért kapta meg az elismerést a Budapesti Értéktőzsdétől, amely idén 13 kategóriában jutalmazta az előző év kiemelkedő teljesítményeit.

Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint az eseményen arról számolt be, hogy a Richter Gedeon a magyar tőkepiac egyik legmeghatározóbb szereplője. A közel 1200 milliárd forintos piaci kapitalizációjú vállalat részvénye a BUX-kosár 3. legnagyobb súlyú papírja, tavaly 488 milliárd forintos forgalmat generált. A céget több mint 23 éve, 1994 novemberében vezették be a Budapesti Értéktőzsdére, a részvények 176 forintos induló árfolyama azóta 6700 forint fölé emelkedett.

A kibocsátói transzparencia díjat az OTP Bank Nyrt. kapta meg, így ez a cég lett a 2017-es év legátláthatóbban működő tőzsdei vállalata - közölte a BÉT. Az elismerés a professzionális magyarországi befektetők véleményét tükrözi, ugyanis a témában a Portfolio.hu végzett felmérést a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) tagjai körében.

Ehhez kapcsolódik új elemként a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíj, amellyel a Tőzsdei Tanácsadó Testület annak a közepes méretű cégnek ismerte el a munkáját, amely külső-belső folyamatainak, jelentései minőségének folyamatos fejlesztésén keresztül nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy tőzsdei cégként a legtranszparensebb működjön. Idén az erről szóló elismerést a Graphisoft Park SE vehette át.

A díjátadó másik új kategóriája, az év hazairészvény-kereskedési platformja, a díjat idén a Random Capital Broker Zrt. kapta meg. Az elismerés különlegessége, hogy a felhasználók a BÉT honlapján szavazhattak az általuk legjobbnak tartott online kereskedési platformra.

Kiemelték: az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége a Concorde Értékpapír Zrt. lett 1302 milliárd forintos forgalommal, az év legnagyobb forgalmú határidős BUX index és részvénykereskedő cége, valamint az év befektetési szolgáltatója díjat az Erste Befektetési Zrt. nyerte el, az év legnagyobb forgalmú határidős devizakereskedő cége a Raiffeisen Bank Zrt., míg az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója díjat az OTP Bank nyerte el 1133 milliárd forintos forgalommal. Az év részvénykibocsátója a tavaly parkettre lépett Waberer's International Nyrt., az év kötvénykibocsátója pedig az MFB Zrt. lett. Az év adatszolgáltatójának járó díjat idén a Portfolio-Teletrader Kft. vihette haza.

A Budapesti Értéktőzsde közel húsz éve minden évben megrendezi a magyarországi tőkepiac legkiemelkedőbb éves teljesítményeit díjazó eseményét, a BÉT Legeket. A díj odaítéléséről a tőkepiaci szakemberekből álló szakmai zsűri dönt és a beérkezett pályázatok vagy forgalmi adatok alapján állapítják meg a kategóriagyőzteseket. A rendezvényt 2018. január 18-án rendezték meg, amely egyben az 1864-es magyar tőzsde indulásának évfordulója is volt.

Kapcsolódó hang

H-1136h GAZ BÉT díjak, Bogsh Erik is 180118 IZs
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH