eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nem ad el jegyeket a nagy magyar busztársaság

Nem ad el jegyeket a nagy magyar busztársaság

Gyakorlatilag beszüntette tevékenységét az Orangeways azt követően, hogy december végén a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) letiltotta a cég honlapját.

December végén jelentette be a GVH, hogy ideiglenes intézkedés keretében megtiltja www.orangeways.com honlapon a személyszállításra vonatkozó kereskedelmi gyakorlat folytatását. Azóta az oldal elérhető ugyan, de jegyet vásárolni nem lehet, mert folyamatosan hibaüzenet fogadja a látogatót - írja a Portfolio.

Mivel a társaság más módon nem értékesítette a buszjegyeket, így a honlap működésének ellehetetlenítése a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem tud tovább működni a szolgáltatás. 

A GVH-vizsgálat egy ügyfélpanasz alapján indult 2016 novemberében, és hamarosan lezárulhat, a jelenlegi határidő 2018. február 14. Addig nem tudni, hogy mekkora lehet a kár és hány ügyfél járhatott pórul az Orangeways miatt.  2011 óta összesen nyolc panasz érkezett a busztársaság szolgáltatásával kapcsolatban a GVH-hoz, korábban egy esetben már indítottak eljárást, amit le is zártak 4,45 millió forintos bírsággal.

A Portfolio utánajárt a busztársaság tulajdonosainak, és problémás cégeket talált. A GVH feltételezése szerint a vizsgált cégek tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósítottak illetve valósítanak meg a fogyasztókkal szemben, és a rendelkezésre álló adatok szerint a vállalkozások egyebek mellett nem rendelkeznek az ágazati jogszabályok által megkövetelt engedélyekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×