eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Csak saját magát nem tudta legyőzni a Star Wars

Csak saját magát nem tudta legyőzni a Star Wars

Az új Star Wars minden idők második legnagyobb amerikai bevételét érte el premierhétvégéjén.

Minden idők második legnagyobb, 220 millió dolláros (58,8 milliárd forintos) bevételét érte el a Star Wars: Az utolsó Jedik című scifi észak-amerikai premierhétvégéjén.

A rekordot 248 millió dolláros (66 milliárd forintos) nyitó hétvégével továbbra is a 2015-ben debütáló Star Wars: Az ébredő Erő tartja. A Disney stúdióban készült új Star Wars-epizód egyike lett annak a négy produkciónak, amelynek sikerült átlépnie a 200 millió dolláros álomhatárt bemutatása első hétvégéjén Amerikában és Kanadában. A nagy négyesbe korábban még a Bosszúállók és a Jurassic World jutott be.

Az utolsó Jedik rendezője Rian Johnson volt, a főbb szerepekben Mark Hamill, a néhai Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac és Andy Serkis tért vissza, az új szereplők között látható Kelly Marie Tran, Laura Dern és Benicio del Toro. A film nemcsak a közönség, hanem a kritikusok tetszését is elnyerte. A Rotten Tomatoe értékeléseket összegyűjtő honlapja szerint 93 százalékos a tetszési indexe.

A produkció a Variety.com beszámolója szerint a nemzetközi piacokon is tarolt: vasárnapig 230 millió dollárért (61,5 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők, így a film globális bevétele máris 450 millió dollárnál (120 milliárd forintnál) jár.

Az észak-amerikai kasszasikerlistán a hétvégén a Ferdinánd című animációs film 13,3 millió dollárral (3,5 milliárd forinttal) szerepelt a második helyen, és a harmadikat is egy animáció, a Coco szerezte meg 10 millió dollárral (2,6 milliárd forinttal). A negyedik és ötödik helyen Az igazi csoda és Az Igazság Ligája áll 5,4 millió és 4,2 millió dolláros (1,4 milliárd és egymilliárd forintos) jegyeladással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×