INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

tesla

daimler

mercedes

Brutálisan esett neki a Teslának a Mercedes - áll a bál

InfoRádió

Egy német házaspár nem tudta, hogy a Daimler konszern tesztelői vették bérbe a Teslájukat. A Mercedes keményen tesztelte a Teslát, 6 hét alatt 2 ezer euró értékvesztés, plusz 15 ezer euró kár keletkezett az autón!

A Daimler a tervek szerint 2019-ben dobja majd piacra a tisztán elektromos hajtáslánccal bíró crossover modelljét. Ebben a kategóriában az egyik csúcs a Tesla Model X, ezért "kíváncsiskodtak" a Mercedes mérnökei.

A Daimler nem vásárolt egy tesztpéldányt, hanem kibérelt egy Model X-et. A jármű német tulajdonosai esküvőkre és egyéb rendezvényekre szokták a Sixten keresztül szokták bérbe adni autójukat. Nem fogtak gyanút, amikor egy ügyfél nem a szokásos néhány napra, hanem hat hétre kölcsönözte ki a járművet - írta Spiegel.

A hat hét letelte után igen viseletes állapotban érkezett vissza a Tesla, ekkor derült ki, hogy azt nem egy magánszemély, hanem a Daimler konszern használta, vagy inkább tesztelte a megelőző másfél hónapban. A Sixt szerint a Mercedes munkatársai teljesen szétszedték majd pedig összeszerelték az amerikai villanyautót, ezenkívül pedig tesztpályákon hajtották.

Becslések szerint 15 ezer euró kár keletkezett a hat hét alatt 2 ezer eurós értékvesztést elszenvedett járművön, a tulajdonos viszont ennél jóval magasabb összeget követel kártérítésként.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018