eur:
394.38
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Példa nélküli dolog történt a ferihegyi repülőtéren

Példa nélküli dolog történt a ferihegyi repülőtéren

Ismét rekordot döntött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma, november végéig 12 millió főnél is többen érkeztek és indultak a budapesti repülőtérről.

Tovább folytatódott a 14 százalékot is meghaladó utasforgalom növekedés a budapesti repülőtéren, ennek köszönhetően csak novemberben 1 025 501 utas fordult meg a repülőtéren. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér történetében még sohasem fordult elő, hogy a novemberi forgalom elérte volna az egymillió utast. Mivel december közepétől elindul a karácsonyi és az év végi forgalom, igen nagy valószínűséggel megjósolható, hogy az idén a forgalom megközelíti vagy meg is haladhatja a 13 millió utast, jócskán meghaladva a tavalyi 11,4 millió fős rekordot - áll a Budapest Airport közleményében.

A dinamikus forgalomnövekedés a téli hónapokban sem áll meg, az előrejelzések szerint ugyan várható egy természetes forgalom csökkenés minden év január-februárjában, így 2018-ban is, de az elmúlt években Budapesten egyre kiegyenlítettebb a repülőtér teljesítménye. 

A fel- és leszállások száma lényegesen lassabban növekszik, mint az utasok száma, a légitársaságok igyekeznek nagyobb kihasználtsággal repülni vagy nagyobb befogadóképességű repülőgépeket állítanak forgalomba a budapesti járatokon. Míg tíz évvel ezelőtt még 126 ezer fel-és leszállást rögzítettek Ferihegyen, addig ez a szám hosszú szünet után várhatóan idén először éri el a százezret.

A gyorsan növekvő utasforgalom igényeinek kielégítésére a Budapest Airport két éve elindította a BUD 2020 nevű, ötéves repülőtér fejlesztési programját (mintegy 160 millió euró, azaz 50 milliárd forint értékben), aminek részeként felújították az egyes futópályát, új és korszerűbb műszeres leszállító berendezést telepítettek, rövidesen megnyílik a repülőtéri szálloda és jövőre átadják a nem-schengeni forgalmat bonyolító B-oldali utasmolót, ami 10 ezer négyzetméterrel bővíti az utasforgalmi területet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×