eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nagyot ment a magyar tőzsde

Nagyot ment a magyar tőzsde

A szürkeség ellenére derűs napokat hozott a november a magyar tőzsdére, mert a BUX továbbra is növekvő teljesítménye mellett a BUMIX is szépen teljesített az elmúlt hetekben.

A BUX index eddig látott folyamatos emelkedése olyannyira töretlen volt ebben a hónapban is, hogy november 9-én például új csúccsal, 40 274 ponttal zárta a napot, ugyanekkor, napon belül pedig még a 40 500-at is érintette, de végül, az elmúlt hónapok után először, alacsonyabb értéken 38 674 ponton zárta a hónapot.

Forgalom tekintetében viszont a magyar tőzsde rendkívüli hónapot tudhatott a magáénak:

297,8 milliárd forintos forgalommal zárta a novemberi kereskedést, amire 2012 januárja óta nem volt példa.

Ez az átlagforgalomban is megmutatkozott, ami közel 14,2 milliárd forint volt - közölte a Budapesti Értéktőzsde.

A blue chipek közül az OTP részvényeinek forgalma bár május óta még mindig töretlen, azonban a papír árfolyama 6,7 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest és 10 055 forinton fejezte be a hónapot. A vezető részvények körében forgalom tekintetében második helyen a MOL papírja végzett, viszont árfolyama csökkent -4,8 százalékkal az első hónaphoz képest, a forgalmi adatok szerint negyedik helyezett Richter viszont 2,2 százalékos emelkedéssel zárta a novembert. A blue chipek közül a Magyar Telekom is emelkedett, 1,5 százalékkal.

Prémium kategóriában november hónap nyertese az Opus volt, 58,6 százalékos emelkedéssel,

melyet az FHB (24,1%), a CIG (23,6%), és a Pannergy (4,2%) követett. A Standard kategóriás papírok közül az EHEP emelkedett a legtöbbet, 307,4 százalékot, míg például a BIF 50,9, a Nordtelekom 35,3 százalékos, a FORRAS/T 26,3, az Altera pedig 22,2 százalékos növekedést produkált.

Index értékek relatív változása

Nagyot ment a magyar tőzsde

A negyedéves eredményekről jelentő vállalatok szép számokkal örvendeztették meg tulajdonosaikat. Az Alteo bejelentette részvényeinek felosztását.

Ami a részvénypiaci forgalmi rangsort illeti, ismét a Concorde állt az élre, melyet az Erste, majd a Wood követett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×