eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Világhírű milliárdos állhat a bitcoin mögött

Világhírű milliárdos állhat a bitcoin mögött

Ismert, hogy a kriptovalutát egy bizonyos Nakamoto Szatosi alkotta meg 2008-ban, azonban az máig rejtély, hogy kit takar a név.

A bitcoint és a rá épülő gazdasági rendszert leíró tanulmány szerzője soha nem mutatkozott az internet világán kívül, így valódi személyazonosságát senki sem ismeri. Eldobható e-mail címekről kommunikált a deep weben, és utoljára 2011 áprilisában adott életjelet magáról, amikor bejelentette, hogy nem foglalkozik tovább az általa megalkotott valutával és pénzügyi rendszerrel.

Az Index azt írja, a SpaceX korábbi gyakornoka azonban egykori főnökét sejti a név mögött. Sahil Gupta szoftvermérnökként tevékenykedett egy ideig az űripari magáncégnél, és most azzal rukkolt elő, hogy szerinte Elon Musk – a SpaceX és a Tesla mellett számos innovatív vállalat vezetője – a bitcoin atyja – hivatkozik a portál az Entrepreneur cikkére.

A volt gyakornok nem szolgál valódi bizonyítékokkal, viszont jól hangzó érveket hoz fel amellett, hogy miért állhat a milliárdos Nakamoto Szatosi neve mögött. Mint írja, 2008-as bitcoin tanulmányt olyasvalaki írta, aki kiemelkedően jól ért a gazdasághoz és a titkosításhoz egyaránt. A bitcoin kódját C++ programnyelven írták, tehát az alkotónak ismernie kellett ezt a nyelvet. Ez mind igaz Elon Muskra. Ezen kívül az üzletember olyan autodidakta matematikazseni, aki számos területen alkotott újat, így – szerinte – kézenfekvő, hogy a bitcoin is az ő találmánya.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×