eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szakszervezet: nem megoldás a nyugdíjasok foglalkoztatása

Szakszervezet: nem megoldás a nyugdíjasok foglalkoztatása

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint a nyugdíjas szövetkezetekből érkező dolgozókkal sem lesz pótolható a kereskedelemben jelentkező munkaerőhiány. Bubenkó Csaba azt mondta: főként a fizikai munkakörökbe lesz nehéz nyugdíjasokat foglalkoztatni.

A szervezet elnökének nincs konkrét információja arra vonatkozóan, hogy mely kereskedelmi egységben jelentek meg szövetkezetből érkező munkavállalók. Bubenkó Csaba kétli, hogy sok jelentkező lenne olyan, nagy hiánnyal és leterheltséggel rendelkező munkakörökre, mint az áru-összekészítésre vagy árufeltöltésre. Azt elképzelhetőbbnek tartja, hogy pénztárosi pozíciókra jelentkeznek a dolgozni vágyó nyugdíjasok.

A szövetkezetekből érkezők foglalkoztatásának mértéke nem csak a kormány által biztosított kedvezményeken múlik – hangsúlyozta a szakszervezeti elnök. Ha az felajánlott munkakörre nem jelentkeznek, hiába kap kedvezményt a munkáltató. Szerinte

a nyugdíjasoknak túlságosan megterhelő, főként fizikai teherbírást igénylő területeken van hiány.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Magyar Időknek azt mondta: a júliustól bevezetett nyugdíjasszövetkezeti modell jelentős járulékkedvezményt ad a munkaadóknak, így a nagy kereskedelmi láncok érdekeltek abban, hogy jelenlegi dolgozójukat ilyen formában foglalkoztassák tovább. A dolgozónak is megéri a konstrukció, mivel rugalmas időbeosztásban vállalhat munkát, ráadásul a szövetkezetek munkaerő-közvetítő szerepének köszönhetően egyszerűbb az álláshely felkutatása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×