eur:
390.18
usd:
364.87
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Külföldre menne a Magyar Posta

A Magyar Posta, valamint a Mid Europa és a Warburg Pincus befektetési alapok is versenyben vannak az Urgent Cargus, a második legnagyobb román futárszolgálat megvásárlásáért - írta csütörtöki számában a Ziarul Financiar.

A lap információi szerint mindhárom vállalat szerepel a befektetők rövid listáján, akik megvásárolhatják a romániai céget az Abris Capital Partners befektetési alaptól. Ez utóbbi az év elején jelezte szándékát, hogy eladná a Cargust. A 150-170 millió euróra becsült tranzakcióról szóló szerződést már az idén aláírhatják a felek.

A román gazdasági napilap úgy tudja, a Mid Europának vannak nagyobb esélyei, hogy átvegye a vállalatot, noha korábban visszaléptek, majd ismét jelezték vásárlási szándékukat.

Az Urgent Cargusnak 2600 alkalmazottja és szerződéses bedolgozója van. A cég honlapján elérhető adatok szerint egész Romániát lefedik, 14 regionális elosztó központjuk és 72 fiókjuk van. Évente több mint 8 millió szállítást biztosítanak, havonta 35 ezer ügyfelet szolgálnak ki. A vállalat az idén 80 millió euró árbevételt tervezett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×