eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Ezt okozza a korlátlan mobilnetezés

Ezt okozza a korlátlan mobilnetezés

Teljesen lemond a wifi használatáról az, aki a korlátlan mobilinternetes lehetőséget igénybe veszi - közölte a Telenor termékfejlesztési vezetője. Kiemelte: a teljes hálózaton belül megduplázódott a lebonyolított adatforgalom a korlátlan ajánlat hatására.

Tavasszal váltak elérhetővé a Telenornál a korlátlan mobilnetes tarifacsomagok. Egy ezt igénybe vevő ügyfél átlagosan napi 1,2 gigabyte adatforgalmat bonyolít le, ami jelentős növekedés – mondta az InfoRádiónak a Telenor termékfejlesztési vezetője.

A teljes hálózaton két-két és félszeresére nőtt az adatforgalom.

Szinyei-Ihász Marietta kifejtette: a korlátlanságot kihasználva a felhasználók a böngészés és üzenetküldés helyett már főleg a YouTube-ot, a MyTv-t és egyéb streamelési lehetőségeket választják, valamint gyakrabban videócsetelnek. Megfigyelhető továbbá, hogy a vezeték nélküli internetet sem keresik már az ilyen csomagra előfizetők, hiszen mobilon folyamatosan rendelkezésre áll a telefonról akár megosztható, korlátlan internetszolgáltatás.

A hálózati lefedettséggel az ügyfelek 84 százaléka volt elégedett, míg a sebességet 91 százalék tartotta jónak.

A Telenor szerdán ismertette harmadik negyedéves adatait. Kiderült, nőtt a havidíjas előfizetők száma, a szolgáltatásokból származó bevételek 3,2 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest és elérték a 31 milliárd forintot. A növekedésben szerepet játszottak a korlátlan mobilnetes tarifacsomagok is.

Az InfoRádió a többi szolgáltatót is megkereste. A Telekom kiemelte, hogy szélesedik a korlátlan ajánlatokat választók köre, a Vodafone pedig még nem adott választ.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×