eur:
394.14
usd:
365.25
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Van jó taktika a dráguló lakáspiacon

Van jó taktika a dráguló lakáspiacon

Csak kisebb és rosszabb állapotú lakásra elég a többség pénze az ingatlanpiacon megfigyelhető drágulás miatt – derül ki az Otthontérkép felméréséből. Mester Nándor vezető elemző elmondta, most jóval kisebb eséllyel találhatunk egy 15 millió forint körüli vagy annál olcsóbb lakást, mint egy évvel korábban.

Ugyanannyi pénz egy félszobával kevesebbre elegendő manapság, mint másfél évvel ezelőtt – mondta az InfoRádiónak az Otthontérkép vezető elemzője. Az év elején várt árnövekedés-lassulás nem következett be, legalább ugyanakkora áremelkedésre lehet számítani decemberre, mint tavaly. A szakértő szerint az „álomlakás” egyre távolabb kerül a vásárlóktól.

Hiába nőttek a bérek, és bővült a hitelpiac, az – új és használt – lakások drágulása miatt kénytelenek kompromisszumot kötni, és csökkenteni az igényeiken az új otthonba költözni vágyók. Így újonnan épített ingatlan helyett használtat vesznek, esetleg megelégednek a kisebb alapterületű lakhellyel.

Mester Nándor azt javasolja, hogy a vásárló ne rögtön a vágyott méretű, típusú és elhelyezkedésű ingatlant vegye meg, hanem két lépcsőben valósítsa az „álomlakást”, így sokkal kisebb pénzügyi terhekkel kell számolnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×