eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
Ők tehetik kényelmesebbé pénzügyeinket

Ők tehetik kényelmesebbé pénzügyeinket

Jelenleg még csak 50-60 úgynevezett FinTech, vagyis gyorsan fejlődő pénzügyi újítást kínáló kis cég lehet Magyarországon – közölte az InfoRádióval a GKI Digital üzletágvezetője. Madar Norbert hangsúlyozta, ezek száma és szerep egyre nőhet a következő időszakban.

Az angol Financial Technology kifejezésből származó rövidítés azokat a cégeket foglalja magában, melyek pénzügyi, technológiai és informatikai startupként innováció révén gyorsabbá, olcsóbbá és hatékonyabbá tehetik a ma még kritikusan lassúnak, nehézkesnek tartott pénzügyi szolgáltatásokat – magyarázta a szakértő. A fogalom 4-5 éve jelent meg a szakirodalomban és a szakmai körökben, Magyarországon az elmúlt három évben beszélhetünk a ilyen startupokról.

A FinTech vállalkozások tevékenységei

a pénzügyi szektor teljes spektrumát lefedik,

így a mobil és hagyományos fizetési módszerek, folyószámlavezetés, hitelezés, biztosítás és a vagyonmenedzsment területén is megoldásokat kínálnak a digitalizáció vívmányainak segítségével.

Hazánkban az ilyen cégek javarészt kicsik és fiatalok, viszont sokkal hatékonyan alkalmazzák a digitális technológiákat, így rugalmasabbak a hagyományos pénzügyi vállalatoknál – állította a szakértő, aki szerint dinamikus fejlődés várható a területen, és a ma működő közel 60 cég mellett egyre több jelenik meg a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×